Provin din mediul academic, conferenţiind la Academia de Studii Economice din Bucureşti de peste 15 ani (off… cum sună), în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale (facultate pe care am şi absolvit-o dealtfel).

Afirm cu tărie că doctoratul în economie (şi celelalte distincţii academice primite) m-au ajutat din plin să mă formez ca profesor şi cercetător (în ciuda falsei impresii că nu ajută).

Deoarece am vrut să mă conving că în practică nu este ca în teorie (sau mai degrabă contrariul), am decis să activez şi în domeniul consultanţei financiare pe diferite proiecte dezvoltate cu finanţare private sau publică (europeană).

Crezând cu tărie în puterea sectorului privat am decis să dau o mână de ajutor învăţământului privat din România şi am acceptat statutul de profesor consultant la Universitatea Româno-Americană şi la Şcoala Națională de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti, Facultatea de Management și Facultatea de Comunicare.

Ocup în momentul de faţă şi funcţia administrativa de Director Executiv al Societăţii Române de Economie, o asociaţie profesională a economiştilor din România, fiind şi membru al acesteia din 2009. Sunt membru al Institutului Murray Rothbard din România din cadrul Universităţii Româno-Amercane şi colaborez pe diferite proiecte cu Institutul Mises din România.

Acest blog l-am pornit iniţial dintr-o joacă dar, pe zi ce trece, devine o treabă serioasă care văd că cere tot mai multă implicare şi atenţie. Sper ca prin acest efort gândurile mele să poată fi mai bine înţelese (inclusiv de către mine) şi să devină subiect de dialog. Vă invit, aşadar, să nu mă cruţaţi şi să mă sancţionaţi (cu argumente) acolo unde credeţi că greşesc.

Cristian PĂUN

Link Google Scholar: http://scholar.google.com/citations?user=OH0Z1JgAAAAJ

Link RePEc: http://ideas.repec.org/e/pcr81.html

Webpage: www.finint.ase.ro

Official CV: http://www.finint.ase.ro/index_files/CV_Cristian_Paun.htm