redistribution is theftProprietatea privată devine tot mai mult o glumă amară într-o societate concentrată sistematic pe redistribuirea veniturilor și pe reducerea pe criterii arbitrare a inegalităților între membrii societății. Sărăcia este o preocupare intensă pentru ingineri sociali care nu au căutat niciodată să dea de muncă celor pe care pretind că îi protejează, nu au căutat niciodată să pună la punct un mecanism privat de ajutorare al săracilor sau nici măcar nu se chinuie să înțeleagă cauza reală a sărăciei. Mimând grija pentru cei săraci, inginerii sociali eșuează lamentabil în a rezolva sărăcia prin redistribuire de resurse. Incapabili să înțeleagă consecințele directe ale redistribuționismului de resurse (cei care primesc vor cere mai mult complăcându-se în sărăcie, cei de la care se extrag resursele vor deveni tot mai puțin interesați să producă aceste resurse), inginerii sociali continuă să smintească prin deciziile lor și prin iluziile pe care le propun drept panaceu la sărăcie.

Ultima găselniță într-un stat puternic social (Italia) este legalizarea furtului de alimente de către cei săraci din magazine. Decizia justiției italiene împotriva proprietarului unui magazin de alimente victimă a furtului de alimente în valoare de 4,5 Euro de către Roman Ostriakov (un emigrant de origine ucraineană) este complet aberantă și generatoare de mari semne de întrebare (vezi aici știrea). Instanța a stabilit practic că cei foarte săraci, care nu au nicio sursă de venit pot intra, pur și simplu, în orice magazin de alimente și se pot alimenta după bunul plac cu ce doresc ei fără ca proprietarul alimentelor să poată să îl întrebe de sănătate. Dimpotrivă, ar trebui chiar să îl îmbie cu niscaiva oferte sau să-i indice anumite raioane care îl pot sătura mai bine.  Într-o Europă asediată sistematic de cohorte de emigranți potențial abonați la acest gen de acțiuni, decizia Italiei este generatoare de frisoane. Oare inginerii sociali s-au întrebat, în momentul în care au decis această aberație, ce e în sufletul deținătorului de magazin alimentar? S-au gândit care va fi efectul direct și rapid al unei astfel de legi: mai mulți ”săraci” care se vor servi direct din alimentară fără să fie deranjați și mai puține magazine alimentare dispuse să finanțeze astfel de comportamente? Eu cred că nu.

Rezolvarea sărăciei prin legalizarea furtului de alimente merge deja dincolo de redistribuționism. Redistribuționismul este filtrat de către stat. Și el se bazează tot pe agresiune instituționalizată: prin sistemul fiscal resursele sunt extrase agresiv din buzunarul unora și deplasate (cu costurile de rigoare) către buzunarele altora. La baza extragerii agresive de resurse se ascund concepte generoase: solidaritate socială, pace socială, contract social, umanism etc. Când inginerii sociali exagerează cu redistribuționismul pot fi sancționați prin vot. Se pare că, în momentul de față, redistribuționismul eșuează lamentabil în a da o supă caldă unor săraci. Este prea costisitor să pui la punct un sistem prin care niște taxe sunt direcționate către supa săracilor, în prealabil o sumedenie de ingineri sociali fiind plătiți să administreze sistemul (să facă rost de oale, să facă rost de legume, să supravegheze bucătarul și în final servirea în liniște a supei). Inginerii sociali preferă legalizarea furtului de alimente ca panaceu la sărăcie, continuând să propună scheme redistributive complexe care merg mult mai în profunzime decât ”supa săracului”. Inginerul social nu ne spune nimic despre risipa din spatele fondurilor publice (inclusiv fondurile și subvențiile europene) dar legalizează furtul motivat de ”sărăcie”. Las deoparte imposibilitatea definirii teoretice a conceptului de ”sărăcie”.

Legalizarea furtului de alimente de către ”săraci” arată clar eșecul declarat al statului asistențial în Europa. Arată cât de greșit înțeleg inginerii sociali europenei necesitatea ordinii proprietății private. Arată cât de greșit înțeleg acești ingineri cauzele sărăciei și inegalității veniturilor și de aici soluțiile greșite pe care le propun. Această situație nefericită pune sub un semn mare de întrebare viitorul modelului european pe care britanicii acum cred greșit că îl sancționează prin BREXIT (vezi articolul anterior care discută despre o altă încălcare a dreptului de proprietate). Genul acesta de măsuri, combinat cu deschiderea granițelor către potențiali beneficiari direcți dau fiori reci multor cetățeni europeni care încă mai cred că piața și schimbul pot rezolva sărăcia. Păcat!


42 Comments on “Aberațiile statului social: legalizarea furtului de mâncare pentru săraci”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Cris says:

  Cand eram prin facultate, dle Paun, citeam o carte la moda in acea perioada – ALVIN TOFLER “Al treilea val”, recomandata ca si lectura suplimentara in facultatea economica. Autorul cartii avea o teza interesanta acolo care suna cam asa: “pe masura ce societatea se dezvolta, ca urmare a exploziei progresului tehnic, omul, ca individ, depaseste stadiul nevoilor primare, de supravietuire si se dedica nevoilor superioare (cele de la varful piramidei lui Maslow) respectiv timp liber, educatie, cultura, autoactualizare, etc.

  Au trecut vreo 36 de ani de la publicarea acestei carti (in 1980) progresul tehnic a tot crescut, am ajuns in stadiul procesoarelor cu 10 nuclee, in tehnologia de 14 nanometri de la Intel, internetul duduie pe fibra optica gigabit, avem accelerator de particule LHC, dar… omenirea fura mancare din magazine, nefiind in stare sa-si procure, prin munca cinstita, macar un venit minim, pentru nevoile alimentare.

  S-a inselat Alvin Tofler cumva? Nu cred! Nu a reusit sa anticipeze corect ca progresul tehnic va aduce plusvaloare care va fi insusita aproape integral si fraudulos de posesorii de capital, in detrimentul maselor de la baza piramidei sociale, care vor ramane (si realitatea ne dovedeste din plin) tot in stadiul nevoilor primare, alimentare.

  Esecul capitalismului contemporan tocmai in asta consta. S-a ajuns la un nivel tehnologic inalt dar populatia munceste “de foame” si nu pentru a evolua, in plan personal si a pune umarul la progresul general al societatii. Din acest motiv avem Brexit si protestele sociale ample din Franta, unde aproape ca nu mai exista domeniu de activitate in care lumea sa nu fi iesit in strada.

 2. Cris says:

  Sustin BREXIT! Trebuie sa existe si o posibilitate de iesire din UE, fara obligatii. Asa e democratic. Altfel e sclavie. Orice stat trebuie sa poata iesi din UE (ca dintr-un contract) pe vointei cetatenilor, exprimata prin referendum, fara niciun fel de discutii sau comentarii.

 3. LEVI STRAUSS says:

  Tara secreta a serviciilor perfecte

  de Catalin Avramescu, conferentiar

  Luni, 22 August 2016, ora 13:55

  (ziare.com)

  Tara secreta a serviciilor perfecte

  Catalin Avramescu

  Priviti in jur. Infractorii au ajuns sa faca legile. Gropi in asfalt. Taxe punitive. Gunoaie abandonate pe trotuar. Cartiere istorice demolate pentru a face loc unor constructii-kitsch. Sistemul de educatie in cadere libera. Cozi la toate ghiseele, birocratie sufocanta. Evaziune fiscala. Spitale in care colcaie viermii.

  Primul tablou este cel al Romaniei reale. Al doilea descrie Romania serviciilor secrete.

  Este o fractura logica aici, nu credeti? Daca este sa ii asculti pe sefii SRI si SIE, precum si pe majoretele lor din politica si din presa, …
  Si aceste doua Romanii, sub conducerea acelorasi politicieni…

  Documentele de arhiva publicate in ultimii ani au aratat cu ce se ocupa de fapt Securitatea. Directia de Informatii Externe, cu deosebire. Informatiile externe, cate erau adunate, erau destinate de fapt Moscovei. Altfel, agentii Securitatii serveau direct familia Ceausescu. Ea cerea blanuri si truse de manichiura. El dorea pusti scumpe de vanatoare.

  Securitatea (mai ales DIE) comercializa orice. Arme catre ‘Ndrangheta (mafia din Calabria). Evrei, germani, dizidenti religiosi sau prizonieri politici. Totul avea un pret. Cetateni romani dati la schimb pentru o ferma de porci (cazul este real, din arhive). Constantin Noica, filozoful, urma sa fie vandut pentru 5.000 de dolari (afacerea a cazut; si acest caz este documentat in arhive).

  In tot acest timp, ofiteri superiori DIE pandeau sa ia vilele celor care urmau sa plece in exil. Unii locuiesc si acum in aceste case. Mergeti prin Cotroceni, Primaverii sau Dorobanti si ii veti vedea. Conduc Romania ei si rudele lor, din spatele gardurilor electrificate.

  TOATE ACESTEA retea s-a reinventat dupa 1990. Tot sub masca “apararii interesului national”….”

  ______——–_____felicitari C.Avramescu, sper ca cei care sunt de accord cu tine isi vor exprima opinia si adeziunea, in acest fel ticalosii vor intelege ca si in Romania exista mici nuclee de umanism si curaj…Totusi, trebuie sa fii foarte atent, ti-ai luat o sarcina uriasa, nu cred ca banditii nu fac deja spume si nu vor sa te sanctioneze cat mai drastic posibil, chiar capital.Prin acest al doilea articol(citite de mine) confirmi teoria mea si anume ca Romania -intreaga DAR MAI ALES LA VARF- este un puroi urat mirositor, o cloaca, o hazna superamputzita care nu mai poate fi dezinfectat si deratizata din interior nici de o mie de Corrado Cattani si o mie de Laura Conti, motiv pentru care -repet a mia oara- Romania are nevoie de O BOMBA ATOMICA POLITICA SI ADMINISTRATIVA, adica intoarcerea la Monarhie numai cu APORT ENGLEZ si “importul” a minim 4 mii de specialisti din mai toate domeniile, inclusiv(chiar/ si mai ales) din Politie, SS, Justitie, unde -DA- se clocesc si acopera marile tunuri date Romaniei, la zi este vorba de peste 999 MILIARDE EURO, insasi CIA a semnalat ca ei stiu sigur de o scurgere -in exterior- de aprox. 400 MILIARDE(!!!) EURO…In acelasi timp, C.Avramescu, iti recomand sa contactezi ofiteri romani si nu numai, de inalta valoare morala de la cartierul general NATO, si impreuna cu ei sa pregatiti cea ce inca nu s-a mai intamplat in lume si anume lichidarea unui sistem supermafiotizat,sistem CARE ESTE O BOMBA CU CEAS pentru UE si chiar pentru omenire, idiotii care conduc si fura Romania, au furat si fura pe oricine, ei sunt doar niste animale inferioare de prada, e adevarat ca si bezmetice, de unde -se pare- ca nu le pasa de consecintele actiunilor lor…Odata cu efectuarea primului pas, 4 mii de indivizi(toate conducerile de dupa “89) trebuie arestati, judecati(nepartinic) si inchisi pentru minim 10 ani, iar averile lor confiscate extensiv, cea ce va adduce statului si societatii romanesti , peste 250 MILIARDE EURO, minim.Cu aceasta suma si masurile amintite, Romania va executa un salt economic si social, la fel, nemaiantalnite in instoria omenirii…(LS)

 4. LEVI S T R A U S S says:

  Articolul “Tara secreta…” (al lui C.Avramescu) a fost publicat ieri(luni) la ora 13:55 pm, iar azi (marti) la ora 5:10 am(ora Romaniei) NU EXISTA NICIUN COMENTARIU la articol, cea ce este absolut fantastic nu doar neuzual, deobicei la asa articole “fierbinti” se gaseau -repede- comentatori…Insa fiind vorba de SRI si SIE se pare ca oamenii prefera sa faca pe neutrii, desi ar avea multe de spus…Iar asta inseamna ca le este frica sa-si spuna parerea (adica de accord cu autorul) si mai bine se tin neutri…Iar asta -din nou- inseamna ca teroarea mentala inca bantuie in tara, expresia “libertatea de exprimare” este valabila pentru flecareli nu si pentru asa probleme transante, autocenzura se impune “natural’, ca forma de supravietuire(nu neaparat referire la “actul final” insa lumea este precauta in a nu-si atrage sanctiuni (hartuiri, amenintari voalate, discriminari subtile, etc., din partea autoritatilor si mai ales a celor doua sperietori…)Situatia este grava, indeed…(PS-dupa ora 9:00 a.m., au aparut 6 comentarii)

 5. asset manager says:

  Saracia poate fi privita si ca o alocare nefasta de capital, iar capital nu inseamna doar bani, ci timp si efort.
  Bunastarea se obtine atunci cand capitalul (timp si efort) este corect alocat, precum o afacere de succes care reuseste sa identifice o nisa de piata care sa-i permita indeplinirea bugetului de venituri. As mai putea adauga ca acumularea de bunastare este un proces multi-generatie. De asemenea, factorii care determina bunastarea sunt actiunile individuale raportate la un context. Practic, sunt niste factori obiectivi care trebuiesc intelesi complet si corect, iar actiunea individuala sa identifice oportunitatile si sa fuga scaparandu-i calcaiele atunci cand se identifica “oportunitati de pierdere garantata”.
  Toate bune si frumoasa in teorie, dar ce se intampla noaptea in patuc, cand cei doi, infocati de “dragoste” uita de constrangerile lumii obiective si in zvacniformitatea efemera a actului fiziologic, se cufunda intr-o lume de vis, definita doar de asteptari implinite… astfel, cei doi, isi aloca capitalul prost… Din pacate, intemeiatul unei familii, in cele mai multe cazuri ii leaga pe cei doi tineri de un proiect falimentar, de care nici nu pot scapa, doar asa de dragul implinirii vietii sentimentale (in care implinirea de obiective fanteziste, apreciate subiectiv duce la mai multe satisfactii (sentimente) decat obtinerea de obiective concrete apreciate obiectiv – un nivel de trai mai bun) si fara a tine seama vreun pic de conditiile obiective ce definesc nivelul de trai.
  Ce sa mai, avem furtuna perfecta. Ce-ar fi daca cei doi tineri proaspat insuratei nu s-ar mai grabi la copii, ci s-ar gandi mai degraba la costurile pe care le vor suporta cu acest “proiect” dar si la bunastarea pe cere “proiectul” o va genera altora (viitorii angajatori ai copilului). In acest fel, poate vor ajunge sa vada altfel lucrurile si vor incepe sa ia deciziile corecte: sa faca familie si copii, doar daca li se va garanta atat lor cat si copilului lor un nivel de trai decent, ca in tarile civilizate, iar daca nu li se va garanta, atunci, nici cei doi tineri sa nu subscrie la bunastarea altora…
  Desi planul asta pare fantezist, totusi, nu vad motive pentru care nu ar reusi. Mai intai, piata muncii nu ar reactiona si nici statele, daca de-o data nu s-ar mai naste vreun copil, dar dupa vreo 5-10 ani cand se mai ingroasa gluma, fara indoiala, ca angajatorii vor incepe sa ofere concesii (garantand noilor nascuti locuri de munca bine platite, dar si pregatire profesionala), la fel ca si statele (taxe mai mici de pilda, programa scolara pragmatica). Practic, cei ce aleg sa nasca, fara sa-si puna aceste probleme, practic, consimt ca lucrurile sa fie tot asa cum au mai fost… cineva trebuie sa puna piciorul in prag… si poate fi foarte simplu, fara costuri prea mari: prezervativ, sterilet, contraceptive, sau chiar mai simplu: sex oral, intre sani, coapse, precum si alte variante, pe care sa le exploreze cei “pasionali”, dar fara sa se expuna economic la cheltuieli, in timp ce altii se imbogatesc peste masura. In mod ironic, nu bogatii sunt ticalosi, asa cum sustin socialistii, ci taman, cei saraci sunt ticalosi, pentru propria lor conditie. Daca tu arunci bani de bunavoie si cineva vine in urma ta si-i culege, cu este de vina cel ce profita de oportunitate. Cei cu probleme, sunt cei ce acuza pe altii pentru neajunsurile lor, fara sa inteleaga ca sursa problemelor lor se trage tot de la actiunile lor smintite si necumpatate.
  De asemenea, mai este inca o problema foarte mare, societatea presupune by default ca toti sunt apti de munca. Gresit! rata de participare abia daca trece de 70% in tari dezvoltate, ca Germania, unde exista un cult pentru munca. Prin urmare, mi se pare corect, ca cei ce vor copii, mai intai sa provizioneze niste sume consistente, care sa le asigure traiul, in caz ca odraslele lor se vor numara printre aia care nu prea le au cu munca si astfel, sa nu devina povara pentru intreaga societate.
  De asemenea, mai este si o problema morala. Copii nu au optinea sa-si aleaga parintii si nici tara in care sa se nasca (pe baza unor rationamente obiective ex ante)… caci daca ar avea, tare mi-e ca vreo 20-30 de ani nasterile ar fi evenimente foarte rare. Prin urmare, parintii cu adevarat iubitori, mai bine ar reflecta obiectiv la conditia lor, dar si a vagaunii de tara in care locuiesc si si-ar pune obiectiv intrebarea: “daca eu as fi sa ma nasc, oare as alege pe tinerii astia doi, cufundati in naivitate, as alege eu oare Romania?” Un raspuns obiectiv ar fi categoric NU, dar un asemenea, obiectiv zdrobeste fanteziile celor cuprinsi de patima iubirii, fiindu-le prea greu sa accepte ca nu au ce trebuie (nici ei si nici societatea in care traiesc) pentru a asigura un nivel de trai decent “rodului iubirii”. Prin urmare, totul se reduce la o alegere simpla: neimplinirea unui ideal fantasmagoric sau neimplinirea (din toate punctele de vedere) generatiei urmatoare, care si ea, zbatandu-se intr-un ocean de naivitate, va cauta implinirea in directii gresite, departandu-se tot mai mult de tarmurile realitatii, dar si de oportunitatea de a-si fundamenta satisfactiile vietii (sentimente) pe realizari concrete, stabile, ci mai abitir va incerca sa realizeze niste relatii extrapolative naive intre sentimente desirabile si actiuni (sau activitati) care numai la bunastare nu duc.
  De asemenea, pentru cei ce cred ca opiniile mele duc la disrugerea speciei, acestia gresesc din nou: daca se doreste o evolutie a speciei umane, fara indoiala, trebuiesc masuri concrete luate: de pilda imbunatatirea genomului in mod sintetic, prin genetica, in asa fel incat toti nou nascutii sa fie mai inteligenti, mai puternici si totodata mai rezistenti in fata bolilor, de asemenea, se pot face cercetari si pentru a gasi metode tehnice ca nou nascutul sa fie deja invatat, dar si altele. Atat timp cat aceste investitii nu sunt facute, concluzionez ca nici statele, nici companiile si nici oamenii nu doresc cu adevarat o evolutie a speciei, ci doar o mascarada, ce coboara si ce degenereaza genomul in neajunsurile subzistentialitatii.
  Asta este esenta bunastarii.

 6. LEVI S T R A U S S says:

  Motivarea condamnarii tortionarului Ficior: Ii batea, schingiuia si infometa pe detinuti. De foame mancau serpi cruzi

  Instanta Curtii de Apel Bucuresti arata, in motivarea prin care Ioan Ficior a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare,…”___—-___cateva zile in urma un tip (recidivist cu chestii marunte si medii) a fost condamnat la 35 ani inchisoare, pentru ca a ucis un caine…Si nu neaparat pentru” animal cruelty” ci pentru ca acest caine era K-nine, adica era ofiter de politie si in USA legea este asa cum trebuie, adica gheatza si otel, si nu se aplica dupa emotiile judecatorilor sau ale oamenilor politici…Desigur ca in cazul acestui ficior este cam ‘sarit” unul din principiile Justitiei, adica pedepsirea vinovatului, acesta, la varsta sa nu-l mai intereseaza nici daca il vor executa, insa sentinta trebuie indeplinita pentru celelalte motivatii esentiale si anume retributia facuta de societate(prin bratul legii) si mesajul transmis eventualilor amator, repetand ca pedepsirea in sine si reformarea individului, in acest caz nu mai au revelantza.Iar pentru cei care au facut posibil exitenta si “dezvoltarea” acestor indivizi, deasemeni Justitia ar trebui sa se grabeasca, astfe in putin timp, pe iliescu nici macar nu-l vor mai putea ancheta pentru genocidul comis si pentru initierea si dezvoltarea statului MAFIOTIC Roman, o posibila completa satisfactie a Legii ar putea fi obtinuta in cazul celor 4 mii de mari mafioti ai tarii(toate parlamentele, pres.-edintiile si pm-ii, plus alti cativa client grasi) situatie in care grosul trebuie pus in inchisori pentru minim 10 ani, iar cei 15-20 din varf, NUMAI LEGAL, executati in public, si -simultan- confiscarea integrala-chiar superextensiva- a averilor acestora, cea ce va insemna un minim de 250 Miliarde euro, suma cu care-ALATURI DE intoarcerea la MONARHIE CU APORT ENGLEZ- va transforma radical Romania, chiar in mai putin de 6 luni…

 7. Dana says:

  Bine spus: Rezolvarea sărăciei prin legalizarea furtului de alimente merge deja dincolo de redistribuționism.

 8. LEVI S T R A U S S says:

  ciolos: “UE , factor de mentinerea pacii, dar trebuie sa construim si instrumente pentru prosperitate.(…)___–___Pai, ce ba, ciolosvekule, te-a retinut cineva sa nu cresti prosperitatea romanilor? Ah, uitasem, ai facut-o pentru cei trei cabalieri ai apocalipsei, adica ti-ai marit tie salariu, apoi giohanalei de Sibiu si marelui parazit al natiei, „preafericitul”***…Adica voi „castigati” ( de fapt luati cu japca) peste 30 mii lei/luna, iar o famile de 4 -cu doi angajati- abia de fac pe langa(sub) aceasta suma, TOT ANUL!(2***) De fapt tu dai din fleanca de zor doar ca sa mai treaca-fara evenimente- si ultimele doua luni de mandat si ce va ramane in urma ta , se va vedea, istoria il va numi „dezastrul silent ciolosvek”( ***Asta dovedeste cat sunteti de fricosi si lasi, mai degraba conspirati cu popimea impotriva poporului decat sa puneti piciorul in prag si sa faceti o reala separate a puterilor in stat…vai de capul vostru de papitzoi amaratzi! ///2*** si -fara exagerare- aceste salarii sunt maruntis pe langa alte avantaje -deobicei mascate si ilegale- care vin odata cu „fonctia”, ca asa sta bine balcanismului, plocoane, peschesuri, spage,zeciueli, etc., etc., inclusiv indopari pe gratis pe la ospetele sasilor stramutati pentru a doua oara, ca vorba cea „unde-i bine, acolo e si patria”… cand iti va expira mandatul de „mare leader”, unde-ti vei gasi patria? …Ghici… Acolo unde ti se depun banii in cont-in Franta sau Germania- plata pentru ASERVIREA, VANZAREA SI DISTRUGEREA TARII…
  PS exact cand este pe picior de plecare, pe marele cilosvek l-a traznit idea cu prosperitatea romanilor, pana acum s-a ocupat de taiat hartii si cumparat opera de arta…Bravos ciolosvek, bravos!

 9. LEVI S T R A U S S says:

  isarescu:BNR tine rezerva de aur si valuta in strainatate, pentru ca in Romania nu ar avea nicio valoare…(…)___—-___ Niciun bai, cu “siguranta” ca si noi incasam sume fabuloase pentru ca oferim spatiu de depozitare pentru aurul si rezervele valutare ale UK, SUA, Canada, etc., etc.!!!!!!!!!2-Cioloș: Moștenirea lăsată de eroii Războiului pentru Întregire trebuie păstrată, îngrijită și respectată de urmași

  duminică, 28 Aug 2016, 14:12 (…)___—–____

  Respect pentru “Intregire”? Nesimtirea acestui vierme este egalata doar de cinismul cu care vorbeste despre intregire, cand el -stie bine si stie toata lumea- a fost printre artizanii instrainarii pamantului catre oricine( ca si comisar European pe agricultura si alte functii prin guvernul roman), si chiar acum sub nasul sau(in functia suprema), s-au vandut si se vand zeci de mii de ha de padure si alte terenuri, practic Romania nu mai este a romanilor decat pe harta, altfel cel putin 1/2 din suprafata tarii a fost si este vanduta strainilor, iar economic, chiar mai mult de 1/2 din toate afacerile de pe teritoriul romanesc(bastinas si in strainatate) sunt derulate nicidecum de romani, iar profitul( si bunastarea) ia aceiasi cale, pavand drumul spre desfintarea tarii ca entitate statala si natie…

 10. LEVI S T R A U S S says:

  Ponta: In Italia nimeni nu a iesit sa spuna despre coruptie si sa ceara schimbarea guvernului(…)___—–___Cum am zis de sute de ori, nu trebuie sa te ghidezi pentru a credita o persoana, dupa mutra, dupa haine, masina, etc., pentru a sti cu cine ai de’a face, ci dupa ce a facut si ce intentii are-macar declarate- si daca are si un plan si o baza pentru realizarea lor…Totusi, pentru unii, mutra ne spune si ce au in gusa, cazul prietenului d-lui Goe de Gorj, si anume de-genera-tul opera, a carui mutra stramba si hada se muleaza ca o manusa pe caracterul sau de excroc si de criminal las…In schimb, d. Goe de Gorj are o mutra simpatica chiar inteligenta(titulesciana) si cu asta a “razbit” prin multe situatii, insa in realitate este exact ca si de-genera-tul opera, adica chiar este posibil sa fi avut o parte in moartea procurorului C.(?) insa este evident si dovedit ca este si excroc cat si las si -ca mai toti politicienii romani- arrogant si plin de el, crede ca smecheriile lui vor tine la nesfarsit…adica ia de prosti milioane de romani, care -vezi doamne!- nu vor baga de seama ca respectiva comparatie si paralela nu poate stat deloc in picioare, aici(in Italia) avem de’a face cu un fenomen natural( imposibil de prevazut in timp util, oriunde) si -in plus- multe din casele italienilor sunt case istorice , insa chiar daca au o arhitectura de inalta clasa, sunt totusi f. vechi si construite fara prea mult (sau deloc) fier-beton, simplu spus, sunt constructii obisnuite , unde s-a folosit caramida, piatra si mult lemn, care toate s-au uzat fizic, lemnele doar ca nu au putrezit, iar liantul dintre parti s-a uscat si -practic a lasat partile la voia oricaror miscari tectonice sau chiar furtuni serioase…Nu mai vorbim ca dl.Goe vrea sa induca o alta minciuna si anume ca Italia de azi ar fi aceiasi cu cea de acum 50 de ani cand coruptia era ceva gen Romania de azi…Minte, in Italia vor cadea destule capete dupa acest cutremur…Insa ma surprinde ca individul are inca tupeu, se pare ca “uncheselul de la Craiova” este in vacanta prelungita, dl. Goe mai bine ar profita de acest lucru si s-ar refugia in unul din putinele locuri unde este probabil ca nu va fi extradat, adica in China…

 11. LEVI S T R A U S S says:

  Cioloș: Premierul Renzi vrea consolidarea clădirilor din zonele cu risc seismic din Italia; susținem această idee

  marţi, 30 Aug 2016, 21:49 •

  (…)

  individul este chiar cretin, vrea sa dea impresia ca italienii nu ar porni la asa program daca nu ar fi sustinut de el , de ciolosvek, sau macar aprobat de el…In primul rand el nu avea ce cauta in Italia pentru aceasta problema, este un minister si un senator al diasporei, exista o ambasada in Italia, el -practic- a prins momentul de o plimbare a cheltuit cateva zeci de mii de euro pe o plimbare (ca doar nu s-a dus singur ci cu o crila de cel putin 5-6 indivizi) fara sens, ci cu sens doar pentru el si gasca de plimbaretzi…Populism ieftin, ca si cu declararea unei zile de doliu national, e nonsens, cutremurul s-a produs in alta tara, victimele nu sunt urmarea unei actiuni in teatre de lupta(deci eroi) iar cei care au suferit pierderi materiale(romanii de acolo) au nevoie de cateva mii de euro fiecare familie, pentru a merge mai departe, pentru inchiria o rezidenta si a-si cumpara strictul necesar (frigider, etc.) de lucruri casnice(sau masina), distruse la cutremur.practic, aceasta plimbare anuleaza sau indeparteaza prima marja de bani – de cate o mie de euro/familie- pentru primele 10 familii, cele mai afectate de eveniment.Cum il stim mare ‘director al oficiului de taiat hartii”, este destul de probabil ca primii care vor primi cativa banuti ca ajutor , vor fi in saptamani lungi, inainte…

 12. LEVI S T R A U S S says:

  Ion Cristoiu:Megaexcrocheria “Cumintenia Pamantului”- ciolos este un Robin Hood, ia de la toti si da la unii: la grupurile de interese(…)/// 2-Sotia lui Dacian Ciolos canta pentru “Cumintenia Pamantului” Marti, 26 APRILIE 2016, ora 19:07 (…) ________——-_______ N-are decat sa cante daca-i place si e buna la a canta, dar mai degraba ar schimba mesajul, iar pentru asta va trebui sa-i suceasca inca odata mintile ciolovecului, pentru ca a cumpara (statul) aceasta opera de arta, este o mare greseala din toate punctele de vedere, este chiar o absurditate aceasta idee si insistenta .Practic pierde (in primul rand) proprietarul actual al sculpturii, care o poate vinde la o licitatie internatiobnala si poate primi chiar zeci de milioane, in plus.In aceasta circumstanta, statul pierde partea revenita prin taxare,si pierde si banii veniti DIN afara (SI NU din tara, ca in cazul pe rol) , care vor putea fi investiti(de proprietar) in ceva lucrativ, etc.)…Nu mai adaugam ca proprietarul a fost cam fortat sa faca “afacerea” cu statul, doar pentru a servi unui scop propagandistic si populist, adica ciolovec (si bovina de Sibiu) vor arata mai patrioti in fata multimii, desi patriotismul s-a vazut la vanzarea pamantului (adica a tarii) catre straini si nu se masoara in acest gen de situatii, pentru ca DIMPOTRIVA, o opera de arta trebui vanduta ,catre un muzeu sau un colectionar celebru,iar impactul cunoasterii si interesului pentru Romania va fi mult mai inalt in acest fel, practic la aceasta ora , peste 95% din populatia tanara si adulta a lumii nu au auzit de Brancusi(multi, nici de Romania) si tot aceasta populatie se va indrepta (daca poate) spre a vizita NU Romania, ci destinatii consacrate(Londra, New York, Paris, Roma, Madrid, etc., etc.) si abia de aici incolo (pe aceasta filiera) si Romania poate intra in atentia lor turistica, odata ce vor afla ca respectiva lucrare este a unui roman si ca acesta mai are mai multe lucrari -bine cotate- chiar in Romania, ei vor vizita si Romania-chiar daca doar “data viitoare”- , unde vor cheltui , s/a/m/d/.Ce poate face guvernul Romaniei acum, in ipostaza unei licitatii internationale, este sa impuna niste clauze cumparatorului(in special colectionar particular-direct sau prin intermediul vanzatorului), precum obligatia ca -annual- piesa sa fie expusa in Romania, pentru o luna, odata luna de nastere, cealalalta data, luna mortii artistului, iar -o alta obligatie- piesa trebuie expusa public cel putin alte 7-8 luni/an….Deasemeni, guvernul poate impune si vanzatorului o clauza, si anume ca acesta sa nu poata scoate din tara -in primii zece ani- mai mult din jumateta sumei incasate, cu exceptia ca acesta ar deschide o afacere internationala cu sediul in Romania(si nu prin Panama), unde va plati taxele…Astfel Romania va avea de castigat PE TOATE PLANURILE, actualul proprietar la fel, deci sotia ciolovecului ar trebui sa schimbe macazul si sa cante pentru aragaz(frigider, etc.) adica banii donati sa fie folositi in planul de ajutorare a populatiei, care-si VA PLATI DATORIA, iar de aici guvernul va avea un fond mai special la dispozitie, pe care ar trebui sa-l foloseasca in situatii similar (LS)

 13. LEVI S T R A U S S says:

  Guvernul ar putea introduce un interval de timp de la cumparare dupa care un teren agricol poate fi vandut

  de R.M. HotNews.ro (…)___—–____Psalmi 24:1 :”Intreg Pamantul este al Domnului…” . Si atunci, cum poate fi vandut si cumparat, fapt care este baza tuturor problemelor sociale, trecute si prezente…A cumparat cineva pamantul de la Dumnezeu, plus dreptul de revanzare? Este cel mai absurd lucru ca o persoana sa aiba drept de proprietate asupra unui petic de pamant, mai mare ca al vecinului, sau oricui…desigur ca trebuie acceptata demarcarea teritoriala pe tari( macar INCA) insa in interior lucrurile trebuie sa fie clare si Romania poate fi pioner si exemplu in acest sens, si -asa cum am scris de multe ori- TREBUIE facuta o nationalizare a pamantului, pentru o zi sau o ora si imediat, reampartirea in mod egal a pamantului, catre fiecare cetatean trecut de 17(sau 16) ani, adica -pt. Romania- aprox. 1ha/cap , iar statul trebuie sa mentina in proprietate cateva procente bune(chiar peste 25%) in care trebuie -obligatoriu- incluse PADURILE SI APELE, care trebuie considerate de importanta strategica si exploatate corespunzator, chiar si prin intermediul firmelor particulare, atata timp cat controlul este foarte public, adica prin (/de) intermediul statului…Cel putin pentru Romania, aceasta ar rezolva toate problemele economice si sociale ale tarii(vezi si scrisorile-pe tema- trimise ex-premierului ponta, actualului cat si actualului pres-edinte)

 14. LEVI S T R A U S S says:

  DNA ii cere Senatului aviz de urmarire penala / Gabriel Oprea acuzat de uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina(…)
  2-Ministrul de Interne Petre Toba a demisionat, miercuri seara. Acesta este acuzat de procurori de favorizarea infractorului, iar DNA a cerut inceperea urmaririi penale pe numele sau.(…)___—–____Cazul uncepe sa devina de importanta si siguranta nationala, este clar ca functiile supreme au fost ocolite, marile puteri(doua) cu interes pozitiv in Romania, au transmis la modul direct mesaje catre DNA, tocmai pentru a evita situatia in care Romania va colapsa din interior(datorita coruptiei) sau va trebui sa fie eliminata din structurile europene si NATO, tocmai pentru ca, cu asa “oameni” in functii supreme , Romania nu reprezinta nicio garantie si doar continua sa fie o piatra de moara, agatata de aceste structuri…Probabil ca taritzeanu va mai incerca sa revolte sindicatul marilor banditi(numit parlament
  )impotriva “amestecului altor state in treburile interne”, insa nu-i va mai merge, pentru ca el insusi este pe lista gadei…Dar -va imaginati- ce impresie creaza Romania, in care indivizi din functii extrem de inalte sunt urmariti penal, pentru infratire cu borfasii, etc., generali urmariti penal pentru ucidere din culpa a propiului soldat si inca pe timp de pace, doar pentru a-si satisfice pornirile megalomanice…In sfarsit, e clar ca cele doua mari puteri au inteles ca Romania este un stat fanariot , in care oricine primeste o functie (desigur dupa ce a platit peschesul) face exact ce vrea, dupa propriile dorinte si interese, indifirent de cat de adanc incalca legea, morala si bunul simt…Justitia trebuie insa sa lucreze la foc continuu, overtime, pentru ca multe alte mari dosare sunt nerezolvate de ani, cea ce este o pata pe obrazul statului si societatii romanesti…Numai cu acesti banditi inchisi si averile lor confiscate, Romania poate avea un start sanatos…

 15. LEVI STRAUSS says:

  Bancile foarte mari sunt in sine un risc sistemic

  de Daniel Daianu, membru in CA al BNR

  Marti, 23 Februarie 2016, ora 08:39

  Neel Kashkari este unul dintre artizanii pachetului de masuri (programul TARP), care a evitat prabusirea sistemului financiar in SUA, in lume in fapt, in 2008…’

  ______________—————–_____________

  De acord cu Neel H., cat si cu compilatia lui D.Daianu, insa problema este chiar mai mare, este extinsa la mai toate nivelele.Mai jos un articol mai vechi cat si un comentariu, de anul trecut:

  4118.-BANCA – MARUL cel STRICAT.

  Aug 21, 2011

  BANCA, – MARUL cel STRICAT.
  Primele idei si comentarii ale acestei disectii financiare sunt facute pe sistemul general si apoi referirile se vor concentra pe Romania, si nu si pe “tari de acelasi fel”, ci doar pe Romania, unde mai toti stim cum a lucrat si lucreaza sistemul, si -cred ca- vom gasi o cale de intelegere comuna. Probabil ca oricine stie, sau are o banuiala, o idee -chiar vaga- ca banii (ca monezi) au fost etalon de schimb de produse sau servicii, din timpuri, practic, imemoriale , e adevarat ca intr-o mica masura, trocul fiind cel ubiquitar, totusi, odata cu cresterea complexitatii acestei lumi, si nevoia de mai multi bani in circulatie (data inclusiv de usurinta tranzactiilor prin inermediul banilor), a crescut.Bonurile de trezorerie, sau bonuri valorice (sau simplu , bani; de hartie) au aparut in epoca moderna, si nu au inlocuit niciodata, complet, monezile, batute pe diverse metale , comune sau pretioase. Cea ce este insa demn de subliniat, este faptul ca aceste bonuri (bani de hartie) chiar si cu 2 secole in urma (sec.XIX), aveau acoperire in aur, iar guvernele timpului aveau bunul-simt si nu tipareau mai multi bani decat aur aveau , in visteria nationala. De ex. o suta lei reprezenta a zecea parte (sa zicem) dintr-o uncie de aur , iar in circulatie erau atatea sute( per total sute de milioane) care erau acoperite de respectiva cantitate de aur. In aceasta perioada, in care finantele erau tinute strans in frau – inclusiv prin existenta inchisorilor datornicilor- era aproape imposibil sa te imbogatesti rapid(“peste noapte”), adica prin speculatie, iar cresterea economica a respectivelor economii nationale era lenta insa destul de constanta, in general o familie bogata aparea dupa cateva generatii de truda si economisire. La aceasta data, bancile erau institutii rare iar conditiile de imprumut erau sanatoase, in general se poate vorbi de neexistenta preferentialismului pentru persoane politice sau cu alte pozitii sociale. Iar aceasta era data -in mare masura- de faptul ca in secolele trecute, majoritatea bancilor erau private si proprietate familiala sau de mic grup de interese, care pornisera aceasta afacere(ei sau inaintasii lor) din bani economisiti de ei, de unde rigiditatea in acordarea imprumuturilor, desigur din naturala necesitate de protectie a propriilor interese. Dupa cum bine stim acum, toate razboaile au adus modificari in structurile sociale, iar in pragul primului razboi mondial, armamentul foarte sofisticat (raportat la ultima suta de ani dinainte) si starea generala a natiunilor, care stiau ca vor trebui sa ia o decizie in conflict(intr-un fel su altul), deci iminenta declansare a primului razboi mondial, a creat necesitatea stringenta a punerii in circulatie a unei mase monetare uriase, pentru inarmare, echipare si intretinerea razboiului. Iar singura” -a muncii-metodologie” in acoperirea acestei necesitati a fost tiparirea a mult mai multi bani decat erau acoperiti de rezervele de aur, si aceasta in mai toate tarile, de unde a aparut fenomenul inflationist, puternic evidentiat dupa terminarea razboiului, culminand cu marea criza economica a anilor 1930.(Totusi, daca sistemul “plastic” -adica creditare cu carti de credit- ar fi fost o realitate la acea data, aceasta criza, cel putin in SUA, ar fi fost ocolita, sau puternic diminuata) Fenomenul s-a repetat si cu ocazia urmatorului mare razboi, insa efectele post-razboi au fost atenuate de revolutia verde si in general, de marirea puternica a vitezei revolutiei tehnologice, care , per total, au stavilit inflatia. Dupa cel de al doilea RM, este cunoscut, dolarul american s-a instalat ca moneda principala de schimb, in relatiile internationale, desi aceasta recunoastere a valorii sale nu era bazata pe acoperirea in aur ci pe o prductivitate si o calitate-a muncii- necunoscute pana la acel moment. Multi indivizi, cu sau fara intentii oneroase(macar initial) au inteles ca banul de hartie este el insusi o marfa si astfel, in toata lumea, s-au deschis mii de banci, care “cumparau” bani de la guvern si il “vindeau” catre populatie (personal, sau la firme, companii) cu o valoare crescuta, materializata printr-o dobanda inalta care a adus profituri acestor banci. Totusi, in 1971, marile banci ale lumii, in general cu traditii corecte, au cerut guvernului american sa rascumpere cu aur , masa monetara de dolari, imprastiata in lume.Neexistand aceasta posibilitate, si avend in vedere necesitatea pentru investitii uriase in mai toata lumea, s-a renuntat la raportarea in aur si s-a trecut la tiparirea de noi bani, care -pe esaloane- combateau o inflatie , care incepea sa creasca din nou, din urmatoarea zi, iar prin acest procedeu s-a ajuns ca in lume sa circule sute de miliarde de dolari, iar pentru ca intre timp dolarul devenise un fel de brand de tara, au aparut si sute de milioane de dolari falsi, tipariti chiar de alte guverne, nu numai de lumea interlopa. Nemaiputind fi controlata masa monetara in circulatie (decat foarte aproximativ) bancile s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, iar o noua practica a intrat in vigoare si anume imprumuturile preferentiale catre clientii politici( de obicei) care in schimb , fixau dobanda bancilor nationale , relativ mica si permiteau bancilor sa revanda banii cu dobanzi foarte mari, la care se adauga diverse “cadouri” catre persoanele politice sau contributii electorale. Referindu-ne strict la Romania si nu la fostele tari comuniste (pentru ca nu le putem interpreta detaliile), stim ca Romania interbelica era inca o tara eminamente agrara(anul 1938: 18 mil.locuitori cu 80 la suta in mediul rural si lucrand in agricultura), cu o industrie foarte restransa , aceasta fiind-in principal- ramura si patura sociala care erau platiti periodic (lunar , etc.) cu un salariu, cu bani pesini.De aici, existenta minima a institutiilor bancare, probabil ca in Bucuresti, nu existau mai mult de 10 banci (inclusiv sucursale) , iar in teren, in judete si plase, raioane, pentru a contacta o banca, trebuia sa faci zeci de km, catre marele oras din imprejurimi.Dupa 1945, putinele -si fara prea mare capital- banci au fost nationalizate si toate aceste fonduri au fost comasate in Banca Natioala Romana, care desigur, a deschis propriile sucursale (chiar si specializate, Banca Agricola, etc.) in mai toata tara, iar aceasta banca avea control unic asupra banilor. De la 1900 (aproximativ punct de referinta pentru cresterea economica-inclusiv industriala- a tarii) pana la 1945 , si de la acest an pana la 1989, sunt doua perioade egale de timp, insa – ca mai pe tot mapamondul- datorita factorilor amintiti mai sus si Romania a avut o crestere viguroasa (macar in primii 15-20 de ani) de unde , nu este nici o greseala daca concluzionam ca produsul economic a crescut (din nou, ca si in alte tari) de zeci de ori fata de perioda precedenta, de unde , in final, avutia nationala -desigur si nationalizata- a atins o valoare baneasca de multe zeci de miliarde (de lei)/an. In 1989 , prin tertipuri populiste, noul guvern format din comunisti chiar extrem de conservatori, a redistribuit acest avut national, catre clientela sa, care in scurt timp, au falimentat(legal) aceste noi banci, astfel pierzandu-se urma banilor, a zecilor de miliarde de lei.Practic acest depozit central de bani a fost reampartit catre noile banci, care la randul lor au “imprumutat” acesti bani clientilor din teren, fara a cere nici cea mai mica garantie pentru respectivul imprumut , sau , din contra, acceptand garantii virtuale, cea ce a dus la cea ce s-a planuit, adica “incapacitatea” de plata a acestor cateva zeci de mii de “alesi” si din nou, foarte legal, aceste banci dupa ce si-au luat partea leului, au dat faliment in cel mai pur englezesc stil, adica pe romaneste, au sters putina, insa cu banii poporului, burdusiti in saci, care nu numai ca ar fi fost descarcati la poarta lor, dar au fost impinsi si in curte, chiar bagati si in case, atat la figurat cat si la propriu, pentru ca o mare parte din acesti bani au fost folositi in “investitii” imobiliare, adica zeci de mii de romani, au fost obligati de imprejurari sa-si vanda casa sau apartamentul, catre acesti indivizi, care le cumparau casele, practic cu proprii lor bani, obtinuti prin acele imprumuturi si respectivul faliment! Nu aprofundam faptele concrete, de acum, cum insasi intregi sectoare economice au fost distruse de aceasta noua ciocoime, analiza se refera la sistemul bancar. Intr-o tara normala (ca Monarhiile europene) aceste lucruri nu se pot intampla, iar intr-o tara in curs de normalizare (cum ar trebui sa fie Romania) aceasta mica oligarhie financiara, ar trebui considerata ca o tumoare sociala si, in consecinta, extrasa din societate, adica acesti indivizi(bancheri, directori de banci si alt personal din banci, regeste platit) ar trebui investigati la modul cel mai serios, si cu siguranta ca vor fi gasiti vinovati sub cel putin 4-5 capete grave de acuzare, de unde soarta lor ar trebui pecetluita pentru 15-20 de ani, in inchisori cu regim de munca silnica, singurul mijloc prin care se mai poate recupera paguba de miliarde, ramasa inca neacoperita , desigur, dupa confiscarile de rigoare. In societatea romaneasca exista inca o multime de tabu-uri, iar referitor la acest subiect, se accepta ca daca cutare sau cutare este director de banca, automat trebuie sa aiba si o gramada de bani, desi acesti directori, ar trebui platiti exact ca si alte cadre cu pregatire echivalenta, iar ei ar trebui sa fie chiar si mai smeriti pentru ca li s-a dat sansa sa lucreze intr-un loc extrem de decent, si nu sa inventarieze (ca alti economisti) tevile de irigat, de pe campiile innoroite sau prafuite, de pretutindeni.Acesti directori de banci ar trebui sa fie extrem de fericiti cu aceste slujbe, pentru ca de cele mai multe ori- ei nu au muncit nici o zi pentru a aduna acei bani din fondul bancii, ei sunt doar niste intermediari si -chiar mai mult- niste paznici ai acestor bani, care sunt tipariti de guvern si care – obligatoriu- reprezinta valoare productiilor si serviciilor prestate de restul de 19, 95 milioane de romani. Insa la fel de bine stim ca aceasta casta financiara nu ar exista la acesti parametri (adica nababi) daca nu ar fi sustinuti de factorul politic, care este singurul partener in acesta crima antinationala, de unde concluzia care se impune nu este revizuirea, restructurarea sau orice altceva de acest gen, ci este schimbarea totala a sistemului care conduce tara, inlocuirea acestuia cu un sistem dovedit si la zi, a fi mult, mult mai bun, si desigur , luarea masurilor legale impotriva acestei mafii politico-financiare, care dovedeste -in intreaga lume- este cel mai destructiv factor al economiilor si al societatilor.///

  2-Jun 19, 2015

  Declaraţie INCREDIBILĂ a unui bancher: „În Roma antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în bucăţi”

  Vicepreşedintele băncii de stat, CEC Bank, jigneşte incalificabil românii care au datorii la instituţiile financiare.

  Mirela Iovu se arată dezamăgită de faptul că metodele brutale folosite în antichitate împotriva datornicilor nu mai sunt valabile acum, ba chiar, odată cu aprobarea legii falimentului personal, celor care nu pot să îşi mai plătească creditele li se mai dă o şansă.

  „Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a doua şanse, în 2014″…”

  __________________________–––––––___________________________

  Tarfa asta a umanitatii(nu neaparat ca femeie) are un tupeu greu de intalnit (in tarile normale) se vede ca inca nu stie ca adevaratul rol al bancilor ar trebui sa fie pazirea banilor celor care muncesc(detaliat in art. „Banca-Marul cel Stricat”), ea se erijeaza in stat, singurul care poate emite bani, insa acest soi de „bancheri”, isi aroga drepturi si privilegii nemeritate, in virtutea obtinerii slujbei respective(si cine stie cum!), iar daca nu le convine, nu au decat sa se duca la o mare ferma si sa fie economist si numerator de tevi de irigatii pe camp, sau jurist la o firma privata, unde va tine evidente de care nici nu a auzit si va munci pe branci sa termine orice lucrare…Dar asa, „bancher”, are timp berchet de filozofie si nu ar fi lipsit de interes ca organelle abilitate sa vada cum a luat ea credite, ea, familia si acolitii sai, s-ar putea demonstra ca nu este altceva decat o alta Hellen Woodrea , la fel , tare in clontz…Desigur ca nu o poti pune la puscarie chiar si pentru incitare la violenta si cruditate, are dreptul de a-si exprima orice opinie, insa aceleasi organe ar putea sa o tracaseze putin si pe acest temei si sa-i dea macar o amenda si o avertizare scrisa, cea ce va conta cand va calca pe bec serios, iar acesti indivizi o vor face , candva, cumva, dar-cum am zis- s-ar putea deja sa fie cazul CHIAR ACUM, si tocmai pentru asta urla ineptiile respective, sperand ca nu va fi luata la puricat….Sa te crucesti cand vezi cu ce exemple vine, ea traieste -mental- inca in sclavagism si chiar o inteleg, ea se simte stapana de sclavi si chiar este, iar aceasta datorita faptului CA i SE PERMITE…

 16. LEVI STRAUSS says:

  Mai jos un comentariu mai vechi(adus de pe Flamura Verde) in care nu intru in amanuntele fantasmagorice si total deceptive ale cererii din titlu ( dar, vai! Numai 200 Miliarde euro? Pai meritam de 10 ori mai mult!) ci doar am avut intentia de a arata ca guvernele romanesti asa cum isi fac iluzii ca vor primi marele premiu(indifferent de unde), la fel, gasesc foarte usor tzapi ispasitori pentru incompetenta si reaua lor credinta( =criminalitate):

  Holocaustul evreiesc impotriva neamului românesc. Se cer despagubiri de doua sute de miliarde de euro pentru crimele comise impotriva poporului roman.(…)

  29/09/2012 la 03:27

  Răspunde

  Cred ca lucrurile sunt intentionat exagerate, chiar documentele „originare” pot fi redactate umflate sau altfel nerespectand adevarul, desigur din motive politice ale timpului.Totusi, ceva este clar si anume ca exista o contradictie istorica intre idea ca evreii nu ar fi facut parte din populatiile aduse pentru romanizarea Daciei in primele secole(DH) , si numarul mare regasit dupa anul 1800 in Principatele Romanesti. Daca nu au radacini istorice, nu aveau cum sa fie atat de multi si cu pozitii asa de inalte in stat, iar din toate sursele internationale, stim ca de fapt evreii au fost victime predominante in al DRM, inclusiv in Romania, care s-a aliat cu Germania nazista.
  Cel mai important lucru este ca -in continuare- se cauta deturnarea responsabilitatii MARELUI DEZASTRU ROMANESC, pe seama evreilor, tiganilor, strainilor in general, organizatiilor internationale financiare, s.a.m.d., in realitate singurii vinovati de acest imens dezastru sunt vinovati ROMANII din conducerea tarii, iar istoria (si poporul) nu judeca natii sau etnii, ci TREBUIE SA JUDECE GUVERNE care sunt -este dovedit prin rezultate- criminale si care -in spatele scenei- intretin toate aceste false probleme („Noi suntem Daci”; ” Evreii nu au fost aici”, „Tiganii sunt hotii”, etc., etc.), in timp ce ei devalizeaza economia nationala si chiar o saboteaza in a se reface, aceasta fiind calea de a tine masele in confuzie si intimidare, singura cale a lor de salvare, din fata Justitie sau a Justitiei populare.Ei stiu explicit sau intuitiv ca „Saracia Prosteste” (o replica excelenta din filmul neorealismului japonez, „Barba Rosie”) si tocmai de acea oprima si exploateaza poporul roman, pentru a-l tine in saracie si astfel sa-l poata manipula si exploata fara prea multe probleme.
  Daca cineva vede un alt factor si un alt mecanism al decaderii unui popor de 20 milione si cu o bogatie naturala mult peste medie, atunci -cred eu- face parte din conspiratie, este platit pentru a mentine „vii” aceste false probleme, astfel ajutand mafiile care conduc tara de peste 20 de ani.
  Lucrurile s-ar fi putut rezolva imediat dupa „89 (prin restauratia Monarhiei) insa cei care au preluat „revolutia”*) erau parte din fosta nomenclatura, care s-a perpetuat -la zi- sub diverse stindarde, iar ulterior, in urmatorii 20 de ani, s-a demonstrat ca insasi casa regala a Romaniei nu a fost nici un mm pregatita pentru restauratie (ci mai degraba pentru fraternizare cu prigonitorii), de unde continua degradare a intregii societati romanesti, in toate directiile, pentru ca gruparile politice actuale nu sunt decat membre aberante cu origine comuna, in fostul PCR, toata „lupta”(aparenta) lor nefiind decat anticul „Circ si Paine „(foarte putina), pentru a tine mintea poporului abatuta in alte directii decat cele normale, asa cum sunt ele de regasit la Monarhiile europene si Japonia si chiar cateva republici.
  Pana nu se intelege ca inamicul, dusmanul poporului roman nu sunt strainii (oricine si oricare) ci insasi cetatenii romani (altfel foarte anti-romani) care conduc tara, adica pres.-edintiile, guvernele si parlamentul; pana nu se intelege acest lucru si nu se iau masuri radicale de indreptare, Romania ramane pe punctul de dezintegrare statala si teritoriala, singura salvare nemaifind negocierile politice, etc. ci doar interventia Armatei & Comp. si preluarea temporara a puterii, timp in care trebui rezolvate toate problemele imense, ale aceste tari .Iar pentru ca istoria sa nu se repete, Romania trebuie sa reintre pe fagasul sau istoric normal,asa cum este explicat in articolul „The Best Deal” (postat pe pagina cu Monarhia).
  *(Burt Lancaster in „The Professionals”):”The revolution? When the shooting stops, and the dead are buried, and the politicians take over, it all adds up to one thing: a lost cause.”
  Exact asta este Romania in aceste circumstante: O cauza pierduta!

 17. LEVI STRAUSS says:

  Iohannis: Educația este calea spre succes și nu corupția, nepotismul, șmecheria sau câștigul facil.(…)___—-____Banuiam u ca acest malai mare trebuie sa fie si culmea hipocriziei, la egal cu globe-trotter-ismul sau avid(inclusiv cu remorca atasata), adica el vorbeste de cinste , cand este dovedit ca a falsificat acte pentru a-si insusi bunurile altora? Sunt sigur ca acest individ a fost un opportunist de cariera, probabil ca a intrat la facultate si a terminat-o datorita faptului ca -la acel timp- cu o suta de marci germane, cumparai orice examen…Probabil ca , cu cateva sute de DM a cumparat postul de inspector si apoi fiind ginere de securest(ce nepotism!) ceausist cu grad inalt, plus ceva bani , a fost propulsat si in aceasta functie unde este tamaie si buturuga .Insa cu alti nenorociti ca si el(ciolosvek, ca si pm-u si ungureanul ca sef SIE) va reusi cu brio planul sau, adica vanzarea totala a tarii, intereselor franco-austro-germane…

 18. LEVI STRAUSS says:

  Klaus Iohannis l-a decorat pe Francois Hollande cu cea mai inalta distinctie

  Luni, 12 Septembrie 2016, ora 23:26

  …Singurii cetateni romani, in afara presedintilor, care au primit aceasta decoratie, au fost patriarhul Teoctist in 2007, acordata post-mortem, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in 2011…”Nu stiu ce a facut Hollande pentru romani(nici pentru francezi nu a facut cine stie ce), dar trecem peste asta, este -pana la urma- vorba de uzante diplomatice, insa viclenia sasulaului nu are margini, el stie (macar spera) ca in acest fel va forta mana lui Hollande ca si acesta sa-l decoreze cu ceva pe el, si de aici problema, individul se va impauna si chiar va folosi eventuala decorare ca pe un atuu, atunci cand va veni vremea platilor… si -doi- ramai blocatcand vezi ce “civili” au primit aceasta distinctie, adica doi dintre cei mai mari paraziti si hoti ai tarii, au primit distinctia suprema…

 19. LEVI STRAUSS says:

  Victor Ponta: Domnii Iohannis și Cioloș sunt agreați și susținuți pentru interesele Germaniei, Franței, Comisiei Europene – dar nu cer și NU primesc nimic în schimb pentru România și români.(…)

  ___—–___

  pe fond are dreptate ., insa nici el nu poate fi cotat altfel, ba chiar mai “bine” el a fost in situatia sa faca mult bine romanilor, si -ca si ceausescu- a ales sa faca rau prin acoperirea actiunilor marilor devalizatori, inclusiv a socrului sau, cu care planuia separarea Transilvaniei si trecerea ei intre alte granite, desigur pentru ca el sa ajunga guvernator iar socru-sau, papusarul din umbra…Giohanala Sibiului si vipera de Salaj-alaturi de seful SIE- sunt -cu siguranta- agenti austro-franco-germani, toate actiunile lor (chiar silente si derulate discret, in low motion) dovedesc acest lucru, plus ca este chiar ridicol ca un sef de tara sa aiba familia stramutata in alta tara, iar pm-ul tarii sa nu fi fost in stare sa-si gaseasca-ca sotie- o femeie autohtona…mai mult acesti 3 indivizi stiu cel mai bine ca o microferma din occident(chiar de 1/2 ha) adduce -annual- proprietarilor un profit net de minim 50 MII euro, motiv pentru care continua sa distruga agricultura romaneasca (inclusiv prin vanzari massive de arabil si paduri) desi o microferma (dupa modelul expus de mine(max. 2 ha/cuplu,cu rezidenta pe proprietate, efectiv in lucru 1,5 ha; numai in ciorchine de 4, 8, 12 s.a.m.d.)) poate adduce usor celor 2 acelasi minim profit iar situatia ar rezolva mai toate problemele economice, inclusiv somajul, insa cei 2 si clicile lor de vanzatori de tara, tocmai asta doresc, pauperizare maxima, cea ce -permanent- duce la plecarea din tara -zilnic- a sute de persoane calificate chiar inalt, oricum epuizarea fortei de munca tinere, exod care va pune la pamant si mai repede Romania .

 20. LEVI STRAUSS says:

  grup de tineri din Maramureș a început să cânte melodii ortodoxe în metroul Bucureștean. REACȚIA călătorilor când paznicii i-au amenințat pe tineri că-i dau jos din tren dacă nu tac

  Facebook Twitter g+ Email .

  De Andrei Nicolae / Știri, Social / Publicat: Joi, 15 septembrie 2016, 13:33 / Actualizat: Joi, 15 septembrie 2016, 14:03 …

  – Doamnă, să cânte la biserică, nu aici. Aici nu-i biserică”.

  Când discuția părea încheiată, o femeie mai în vârstă s-a ridicat și privindu-i în ochi pe cei paznici, „a zis tare și apăsat”, arătând cu degetul către podeaua vagonului: „Aici este biserica. Aici este biserica!” ____——-_____
  Bine zice proverbul romanesc,” Cine n’are batrani, sa-si cumpere!!!!”… Situatia este foarte normala de fapt, acolo unde se zbenguiesc ceva boi tinerei, apare si o “juncana” carunta…Vorba cea (tot romaneasca) “Nu mai este ea tanara si nurlie da’ macar ebatrana si le stie pe toate!!!”Probabil ca numele ei este petra sau petrina,sau petrolina etc. si s-o crede St.Petru transgenderizat, cand a zis despre Roma” Aici va fi biserica mea”

 21. LEVI STRAUSS says:

  Proiectul de țară al Alianței Noastre România: Vrem un stat demn și puternic, vom opri înstrăinarea pământului țării. România va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie

  Facebook Twitter g+ Email .

  De Anca Apostol , 15 septembrie 2016, 23:09

  Marian Munteanu …

  Obiective politice prioritare ale Alianței Noastre România

  .

  1. Dorim un stat românesc demn și puternic, cu adevărat democratic, cu autorități eficiente și loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetățenilor săi și respectarea drepturilor și libertăților acestora.

  7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului.///_______——–________

  Mai ales punctul1 este demn de “operele din …Septembrie” adica trancaneala pura, demagogie crasa…Nu mai vorbim de finalul acestui punct, care vine in contradictie cu punctul 7, adica “respectam drepturile minoritatilor” doar daca se incadreaza in ce vrem noi!!! Fantastic!!! Iar in punctul 7 demagogia devine debordanta, adevarata minciuna sfruntata, cand se vorbeste de “glorioasa biserica” care a facut opera de “caritate”, cand toata lumea stie ca biserica ortodoxa romana si-a vandut poporul de cate ori a fost bine platita, si-a vandut si fratii intru crestinatate( catolicii) , si i-a trimis in inchisori, pentru a le imparti bunurile si proprietatile, cu comunistii…In sfarsit, pe scurt, alti flamanzi vor si ei sa roada ceva din ciolanul national…

 22. LEVI STRAUSS says:

  Klaus Iohannis consideră nerealist ANUL 2019 ca termen pentru aderarea României la zona euro: Este exclus!
  (…)_______________——————–__________
  Aici este unul dintre cele mai perverse jocuri posibile si giohanala de Sibiu stie f. bine acest lucru, de acea spune raspicat “Exclus”, el -ciolos si ungureanu de la SIE-este doar agentul franco-austro-germanilor, care dupa ce vor suge tot ce este posibil din Romania, dupa ce o vor desertifica, vor zice” Nu indepliniti conditiile” si cu asta basta…iar daca se desfinteaza si NATO, Romania va fi exact in mijlocul drumului si plina de praf…Pentru ca numai asa pot ramane ei cu imensul profit de pe urma resurselor si fortei de munca ieftine,a Romaniei, altfel ca sa aduca Romania la nivelul lor ar trebui sa dea inapoi tot…De ce nu fac un mic effort acum, sa traga rapid Romania la nivelul lor? Face sens ce spun?

 23. LEVI STRAUSS says:

  Cioloș i-a răspuns pe Facebook unei persoane care i-a cerut să plece la Bruxelles: Nu merg nicăieri, mai am treabă aici.
  (…)
  _____________———————_____________ .

  ciolosvekul(sau vipera de Salaj) este doar un alt model de mafiot, modelul soft, care alege sa dea” din marar si chimen” si care -e deja dovedit- isi tragi sacii cu grau la poarta sa… El s-a ocupat de “taiat hartii” (si nu capete de banditi), de cumparat opera de arta si nu recuperarea pamantul tarii si sutele de miliarde devalizate, si in continuare vorbeste frumos ( ce pierde?) pana-i expira termenul, din cauza salariului pe care si l-a autofixat va avea o pensie pe masura, iar pentru IMENSUL APORT LA VANZAREA TARII(la care lucreaza si pe ultma suta de metri), franco-austro-germanii deja i-au burduJit conturile secrete (ca si giohanalei de Sibiu), amandoi au avut o sansa(***) sa rezolve imensele probleme ale tarii, amandoi s-au dovedit agenti ai fostei nomenclaturi si securitati(aripa retrograda), care vor sa distruga Romania, ei ramanand cu ce au furat si -la fel- fara sa fie adusi in fata legii sau a Justitiei populare.(*** Chiar din prima saptamana de activitate pe functie, cei doi trebuiau sa aiba prioritar un pucru, si anume sa puna biciul pe Justitie pentru rezolvarea imediata a dosarelor marilor corupti si devalizatori,dubluta de confiscarea totala a averilor acestor mafioti, cea ce ar fi condus la o recuperare de peste 250 MILIARDE euro-din totalul de peste 999 Miliarde devalizate-, suma cu care Romania ar fi facut un spectaculos salt, atat economic, cat si general social…Insa si in acesti ultimi 2 ani Romania a regresat, dovada cea mai ilustrativa este continuarea exodului(spre occident,in special) a fortei de munca calificate si/sau tinere, cat si adancirea pauperizarii populatiei.Atat acest pres-edinte cat si pm-u, trebuie pusi in primul “pluton”(alaturi de alti 20 de indivizi), adica in grupul prim care vor trebui sa infrunte plutonul de executie, desigur numai legal, dupa o investigatie si judecata nepartinica si fara exces de zel.)

 24. LEVI STRAUSS says:

  Da, eu susțin familia Bucur pentru că nu-și dă copilul pe mâna școlii actuale. Așa ar trebui să facem toți, dacă nu mai vrem o țară de idioți utili.
  de Mihai Somaneanu (activenews.eo)
  (…)
  _________________————________________
  Sunt scoli si scoli, dascali si dascali asa se face ca -cateodata- se intampla ca acestia sa fie grupati cum trebuie si-in consecinta- scoala sa fie buna…”Se intampla” in Romania si alte tari sarace sau saracite, in tarile bogate scoala este buna, si de aici cercul nevicios si inchis, respectiva tara devine si mai buna. Scoala este un sensor al calitatii si eficientei unei societati si este strans legata -in performanta- de prosperitatea generala (sau saracie la celalalat pol) si de justitia sociala( adica acces la oportunitati), iar in Romania scoala nu poate fi decat deficitara atata timp cat starea generala este asa cum este, dezastruoasa… Totusi scolile particulare pot produce calitate asa cum si scoala acasa, insa -sa nu vindem iluzii- aceasta este strict legata de afordabilitatea economica, scoala acasa nu este pentru oricine ci pentru cei cu stare materiala buna, pentru a avea rezultate, unul din parinti trebuie sa fie permanent acasa( sau angajat un tutore, care devine si mai scump), insa in aceasta circumstanta pot aparea cel putin 2 problema una psiho-sociala(snobbism sau timiditate, etc.) datorita izalarii de grulul social si 2) poate sa apara chiar si probleme pur medicale prin lipsa oportunitatii ca elevul sa fie “atacat” de microorganisme si (alte agresiuni naturale) si astfel sistemul imunitar nu se va dezvolta complet sau normal.In Romania exista si problema FARULUI IN CEATA, a modelului(***), acesta este ca si inexistent clasa politica si intelectualitatea(adica elita) sunt sub orice critica, iar -oricum ar fi- populatia ii mimeaza, in fond pe acest lucru se bazeaza intreaga dezvoltare umana….Nici tarile bogate si civilizate nu sunt lipsite de ignoranti si necivilizati, insa elita lor este autentica si ei au facut totul pentru ca intreaga populatie sa traiasca in deplina bunastare si confort, motiv pentru care masele ii urmeaza -aproape- neconditionat…Si-este clar- “aceasta este incheierea tuturor invataturilor”(Exemple de urmat, Korea de Sud, Finlanda, Norvegia, unde disciplina si implementarea cultului academic au facut din aceste tari, superlativul mondial in educatie)

 25. LEVI STRAUSS says:

  Prof. dr. psihiatru Aurel Romila: Psihopații au ocupat toate posturile-cheie în țară. Performanța se măsoară azi doar în putere, bani și sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului roman.(activenews)
  (…)
  _______———-________
  Bine ca am citit intreg articolul, pentru ca eram tentat sa exclam”iata unul care stie ce spune”, pentru ca, da, in prima parte este correct, tara este condusa de psihopati si sociopati, ba chiar mai mult(cum am spus de mii de ori) acesti indivizi sunt “oameni”, din punct de vedere anatomo-fiziologic-fizionomic, insa spiritual ei nu sunt decat animale de prada , total neevoluate, care strang “hrana” (averi) fara sens, doar instinctual, desi fratii lor imediati mor de foame langa ei, comportament tipic sacalilor si hienelor…Asta sunt “elita” romaneasca….Insa se inseala cu “tratamentul”(rugaciuni, etc.) , da, cred ca bolnavii se linistesc dupa o rugaciune, insa un bolnav mental(chiar usor) poate fi manipulat in acest model de recuperare sau este natural, insa este natural pentru ca face parte din bagajul sau spiritual, practic asa a fost crescut si educat, fara alternative(adica in iluzii si deceptive, de unde -per total- si ajunge bolnav mental).Acest tip de boli se rezolva(daca nu sunt prea avansate) cu redarea umanitatii individului respectiv(care in interiorul sau se simte strivit) si anume cu expunerea unui respect real pentru respectiva persoana si nu numai prin vorbe si/sau gesturi de compezanta, ci printr-o gama de masuri care regenereaza increderea sa in sine si in societate, iar baza acestora este starea economico-sociala , adica starea de prosperitate si confort asigurata permanent, stare care se obtine prin cateva modalitati, insa cea mai solida este crearea unui climat social si LEGAL in care opartunitatile sa fie egale pentru toata lumea si in care o proprietate activa si solida sa apartina oricarei persoane ajunsa la o varsta la care poate munci si intelege mecanismele sociale,pe care eu am estimat-o la 17 ani…Iar acest aspect este total inadecvat in Romania, sacalii si hienele de la conducere si-au adjudecat averi incalculabile(***) iar poporul a fost sclavagizat sau fortat sa plece in pribegie, in mare parte o alta forma de sclavagism, la fel de traumatizanta, in care subiectii nici nu vor sa recunoasca ca sunt sclavi, ci se adancesc in propria exploatare si opresiune, doar cu un gand obsesiv, acela de a demonstra (celor de acasa) ca “au reusit”.(putin chiar o fac, fara a plati un pret care nu se merita).(***- giohanala de Sibiu are 6 case furate, toti pm-ii sunt milionari , cainele basset are mosie de sute de ha, fosti comunisti sadea au mosii de mii de ha, etc, iar -tot acesti indivizi- au vandut DEJA jumatate din pamantul si padurile tarii catre straini, alaturi de marile unitati industriale, la zi, din 50 de mari companii cu impact economic, doar doua sunt cu actionari romani, restul sunt multinationale, cea ce inseamna ca peste 98%(!!!) din profitul net absolut “zboara” afara din tara, in loc sa fie redistribuit romanilor care-l produc , chiar si numai prin reinvestitii …Rezolvarea – a ajuns la acel punct- sa fie unica si anume BOMBA ATOMICA IN CLASA POLITICA SI ADMINISTRATIE, adica arestarea a cel putin 4 mii de indivizi din conducerile trecute si actuale, executarea publica(dar legala) a varfurilor(pres-edinti, pm-ii, etc.), recuperarea sumelor-imense- devalizate, si alaturi de intoarcerea la Monarhie cu aport Englez, Romania va iesi din aceasta stare de urata boala…Pentru ca odata cu aceasta , trebuie sa importam si cateva mii bune de adevarati profesionisti, in absolut toate domeniile, care vor inlocui acesti sacali rapace si sociopati, ce distrug realmente intreaga tara…

 26. LEVI STRAUSS says:

  Al treilea val al imposturii academice de masa

  de Iulian Fota, conferentiar universitar(ziare.com) ___—___Un articol excellent, absolut. Plus ca vine in sustinerea tezei mele(de cativa ani buni) ca academia romana este o adunatura de escroci si borfasi cu ifose de savant, si ca ar trebui desfintata si pornit de la zero, iar pentru urmatorii 50 de ani , locurile trebuie limitate la cel mult 20.Academia romana( varful inteligentei, educatiei si scolii romanesti) este precum intreaga societate , o ruina, si amandoua trebuie tratate in acelasi mod, pornind de la zero, cu intoarcere la Monarhie cu aport Englez si toate celelalte amintite de sute de ori .”///
  2-Sofia si Budapesta vand cetatenia europeana la pachet cu titlurile de stat. Cat costa sa devii bulgar sau ungur

  (…)_______——-_______ daca cretinii de la bucuresti ar fi urmat sfatul meu repetat in ultimii 3-4 ani, Romania ar fi avut un exces de zeci de miliarde de euro, in trezorerie.Desi concurenta nu doarme, inca mai este timp pentru ” a good deal”, si anume (acelasi, initialul) vanzarea de cetatenii romane cu 1/2 milion euro, insa PACHETUL romanesc nu poate fi decat imbatabil, adica vine cu un ha de pamant(fizic sau virtual) si cu o casa la cheie, de dimensiuni standard, dar cu arhitectura clientului(totusi bristbitzurile, costa extra)PLATIBILA SI IN 2 GENERATII, dar nu mai putin de 20% din total venit/luna si nici mai putin de 300 euro/luna.Iar acum(din cauza concurentei) trebuie create noi incitive(atractii) si anume trebuie admis un discount de chiar 50 mii euro pentru cei care platesc cash, si plata in rate(a cetateniei) pe min. 20 ani, a celor care depun “jos”, minim o suta mii euro.Deasemeni se pot impune mici diferente,la casa ( de chiar o suta mii euro) pentru preferintele de locatie, 25 km in interiorul zonei litorale si a Deltei, 30 km in zona montana si chiar o zona preferentiala de 5 km, in zona oricarei granite (cu exceptiile de mai sus) In acest fel, Romania poate face din “nimic”, sute de miliarde euro, in mai putin de 10 ani, insa BANDITII CRIMINALI SI INCOMPETENTI de la conducerea tarii, au preferat si continua sa o faca, sa VANDA TOTUL PE NIMIC, flota, complexe si combinate industriale si agricole, pamant si paduri si chiar populatia tarii…Nu merita acestia jupuiti de vii si inainte de a-si da duhul, aruncati intr-un cazan cu ulei incins?(metaphoric)

 27. LEVIS STRAUSS says:

  Al treilea val al imposturii academice de masa

  de Iulian Fota, conferentiar universitar(ziare.com) ___–___Un articol excellent, absolut. Plus ca vine in sustinerea tezei mele(de cativa ani buni) ca academia romana este o adunatura de escroci si borfasi cu ifose de savant, si ca ar trebui desfintata si pornit de la zero, iar pentru urmatorii 50 de ani , locurile trebuie limitate la cel mult 20.Academia romana( varful inteligentei, educatiei si scolii romanesti) este precum intreaga societate , o ruina, si amandoua trebuie tratate in acelasi mod, pornind de la zero, cu intoarcere la Monarhie cu aport Englez si toate celelalte amintite de sute de ori .”///
  2-Sofia si Budapesta vand cetatenia europeana la pachet cu titlurile de stat. Cat costa sa devii bulgar sau ungur

  (…)_______––-_______ daca cretinii de la bucuresti ar fi urmat sfatul meu repetat in ultimii 3-4 ani, Romania ar fi avut un exces de zeci de miliarde de euro, in trezorerie.Desi concurenta nu doarme, inca mai este timp pentru ” a good deal”, si anume (acelasi, initialul) vanzarea de cetatenii romane cu 1/2 milion euro, insa PACHETUL romanesc nu poate fi decat imbatabil, adica vine cu un ha de pamant(fizic sau virtual) si cu o casa la cheie, de dimensiuni standard, dar cu arhitectura clientului(totusi bristbitzurile, costa extra)PLATIBILA SI IN 2 GENERATII, dar nu mai putin de 20% din total venit/luna si nici mai putin de 300 euro/luna.Iar acum(din cauza concurentei) trebuie create noi incitive(atractii) si anume trebuie admis un discount de chiar 50 mii euro pentru cei care platesc cash, si plata in rate(a cetateniei) pe min. 20 ani, a celor care depun „jos”, minim o suta mii euro.Deasemeni se pot impune mici diferente,la casa ( de chiar o suta mii euro) pentru preferintele de locatie, 25 km in interiorul zonei litorale si a Deltei, 30 km in zona montana si chiar o zona preferentiala de 5 km, in zona oricarei granite (cu exceptiile de mai sus) In acest fel, Romania poate face din „nimic”, sute de miliarde euro, in mai putin de 10 ani, insa BANDITII CRIMINALI SI INCOMPETENTI de la conducerea tarii, au preferat si continua sa o faca, sa VANDA TOTUL PE NIMIC, flota, complexe si combinate industriale si agricole, pamant si paduri si chiar populatia tarii…Nu merita acestia jupuiti de vii si inainte de a-si da duhul, aruncati intr-un cazan cu ulei clocotit?(metaphoric)

 28. LEVI STRAUSS says:

  Renault mută linia de producție a modelului Logan Break MCV de la Mioveni în Maroc.
  (…)
  _____________———_____________
  Cred si eu…Se orienteaza si ei spre tari stabile pe sute de ani (adica Monarhii), nu pe 20-30 de ani ca in Romania, tocmai si pentru acest lucru Romania nu poate incasa bani datorati (cu peste 25 ani in urma)de Libia, Cuba, Sudan, etc. pentru ca au fost alte regimuri, alti conducatori, daca ar fi fost Monarhii(maximum posibil de stabilitate pe orice termen) nici nu ar mai fi existat asmenea probleme…Asa, prinde orbul scoate-i ochii! Iar daca in Romania alegerile vor fi castigate detasat de dragnea-ponta & comp. ,mare minune daca nu vor desfinta DNA-ul il vor demite pe giohanala de Sibiu, si chiar o vor rupe si cu NATO si cu UE…Si ghici spre ce se vor “reorienta”?Franta desi a pierdut (pe termen lung) masiv din cauza abolirii Monarhiei, stie insa cu cine sa faca afaceri…Sigur ca si in Franta mai sunt “nostalgici” ai Monarhiei, dar cred ca Franta s-a impacat cu idea de a a fi doar doua vioara, dupa Germania, cel putin impreuna vor incerca sa arate Angliei ca -macar doua- sunt mai bune decat Anglia,asa ca stiu englezii de ce vor iesirea din UE, si-desi- eu gandesc la globalizare, ii inteleg pe englezi, ei stiu(si stiu bine) ca Germania nu ar trebui sa aiba armata sau sa conduca una chiar-sau mai ales- paneuropeana…Si daca vor accepta acest lucru, si UK si USA fac o greseala eu sunt sigur ca germanilor inca “nu le-a trecut”(visul de stapani ai lumii) , iar intr-un system republican optiunile se pot schimba rapid, mai ales cand in zecile de milioane de nemti respira sute de mii de mici Hitleri, iar cei mai multi, bogati si influenti … Per total insa, populatia Germaniei este prudenta, tocmai si pentru acest lucru Merkel vrea milioane de emigranti flamanzi, frustrati si usor manipulabili(mai ales cu luxul material indiscutabil, al Germaniei) , acestora le poate insufla mai usor dorinta de suprematie.Iar la o adica, UE chiar ajutata si de China, nu poate avea-militar- niciun cuvan in fata trio-ului UK-USA- Canada la care ,prin alte “colturi” ale lumii, mai sunt cateva economii net superioare si fidele acestui nucleu…Australia, Noua Zeelanda(si chiar Olanda si Suedia, mai mult decat Norvegia), iar Japonia-la zi- arata ca a invatat lectia istoriei, asa ca “la o adica”, se va alatura USA, iar industria ei se poate transforma absolut in 24 ore, in producatoare de armament si munitie..

 29. LEVI STRAUSS says:

  Soția lui Gabriel Oprea, transportată de urgență la spital.(…)_____—–_____Poate ca chiar are probleme, insa -mai degraba- este un joc, o smecherie ieftina de a castiga simpatia publicului, care -evident- se va rasfrange si asupra de-genera-tului si poate scapa fara parnaie serioasa…El nu poate fi inculpat de ucidere din culpa, LA MODUL DIRECT, insa se poate ajunge si la aceasta avnd in vedere ca plimbarea respectiva era ilegala si ca un ofier superior isi lasa soldatul ranit sa moara, nu-I da nici cel mai mic ajutor, iar asta PE TIMP DE PACE…Probabil ca Justitia are declaratiile pitzipoancei cu care era in masina, si -banuiesc- tipul ar fi zis” De ce sa ma dau jos sa-mi murdaresc pantofii scumpi, asta e datoria soldatului, sa moara, daca e nevoie”, desigur pentru a brava fata de jupanitza respectiva, care -de frica sa nu fie si ea bagata in daravela- a spus adevarul.Asa ca -de la inceput- DNA-ul s-ar putea sa fi stiut bine ce incadrare face, dar -deocamdata- l-au scapat ceilalti banditi si talhari, din banda(numita parlament)Edit (in 1 minute)

 30. LEVI STRAUSS says:

  Sondaj BCS: Bucureștenii își doresc, în procent de aproape 100%, recuperarea proprietăților privatizate sau retrocedate fraudulos. Peste 90% își doresc reindustrializarea țării, interzicerea vânzării pământului și a resurselor către străini.

  (…)

  _____————–______Nu stiu cat ii va tine, dar iata un lucru bun , inceput si de bucuresteni, aceasta este moneda pe care o bat eu de ani de zile, pesemne ca au inteles si ei ca insasi traiul lor(mai usor) de cetateni ai capitalei, este amenintat de ce se intampla in Romania…Sa speram ca nu raman la stadiul de “tzarusi”…

  2-Academicianul Ioan Aurel Pop, Lucian Croitoru, Dan Dungaciu, printre membrii Comisiei prezidențiale pentru elaborarea Proiectului de țară.(…)
  ____——–____Formarea comitelelor si comisiilor NU reprezinta proiect de tara ci doar TRAGERE DE TIMP si pregatirea anului electoral, cu noi minciuni.Proiect de tara poate fi o magistrala(cale ferata de mare viteza in parallel cu o autostrada cu 3 benzi pe sens si 2 “umeri” -deasemeni- pe fiecare sens) intre Curtici si vama veche si cel putin alte 8 asemenea linii care -ca si nervurile pe Frunze- urca(din sud) si coboara(din nord) spre magistrala mediana; proiect de tara poate fi nationalizarea pamantului si imediata redistribuire (un ha/cap) celor ajunsi la 17 ani(sau chiar la 16) dublata de construirea a sute de mii de microferme(de 2ha/cuplu) , in ciorchine de 4, 8, 12, etc. bine echipate tehnologic si CU CASA superconfortabila, construita pe acelasi site.Si altele , ca acestea pot fi considerate proiect de tara, si nu formarea de comisii, in fapt oricine candideaza la o o functie inalta ar trebui sa-si expuna proiectul de tara,asa ca devine clar ca acest individ trage de timp, proiectul sau de tara a fost sa faca bani si vacante cat mai multe, in strainatate.E timpul(de fapt e trecut, la cate nenorociri a adus si acest individ) sa fie gonit DIN tara, acesta ar fi -deasemeni- un alt bun proiect de tara( desigur dupa ce serveste 10 -15 ani in puscarie si I se confisca integral averea facuta fraudulos, adica toata).Individul asta este atat de tembel si las incat unitatea de masura a dobitociei este klausul, iar UE a omologat Carmenolul ca noua suspensie farmaceutica pentru frectii generale…

 31. LEVI STRAUSS says:

  Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, principalul beneficiar al defrișărilor ilegale din Munții Carpați.
  (…)
  ______________———————__________
  Cand comentam si pe Rise Project (***) le-am spus acestora ca munca lor e apreciata dar nefinalizata, si anume le sugeram ca sa mearga mai departe si sa asambleze o echipa de juristi si ei insasi SA CHEME IN JUDECATA partile implicate in aceasta uriase crima economico-ecologica( adica respectiva firma si autoritaile romane),pentru ca asa procedeaza si alte organizatii din lume, insasi Eminescu spunea ca “patriotismul inseamna lupta impotriva propriului govern corrupt”, iar aici vina PRINCIPALA este a guvernelor, pres-edintiilor si parlamentului tarii care de ani si ani au permis aceste actiuni distrugatoare, si inca se fac “ca ploua” Deasemeni, mai spuneam ca primele actiuni ce trebuie intreprinse sunt cererea ajutorului organizatiilor ecologiste internationale si alcatuirea unei statistici cu cati oameni cu boli cronice pulmonare au murit prematur in aceasta perioada (datorita reducerii importante a purificarii aerului), iar toate utilajele si echipamentele firmei respective sa fie sechestrate pana la terminarea procesului si considerate o mica parte din despagubiri…Concomitent, trebuie introdusa legea prin care padurile si apele reprezinta patrimoniu de importanta si strategie nationala si trecute in proprietatea statului, chiar daca exploatate cu firme particulare.Si nici azi nu e prea tarziu, insa cu echipa giohanala Sibiului-ciolosvek si ungureanu de la SIE(3 AGENTI franco-austro-germani) Romania va fi desertificata iar cei 3 vor pleca in cate una din cele 3 tari, unde ii asteapta conturi de zeci de milioane euro.(***RP s-au trecut si ei pe FB, asa ca nu mai pot comenta la ei, am fost interzis(pe FB) la interventia monicai machiavella si a celor 3 enumerati, care -cu proptelele lor de la UE, pe care deasemeni ii “atacasem”- au reusit acest lucru, cam 2 luni in urma cand ceream (si acest lucru) dar ceream anchetarea si a m. machiavella care a acoperit JAFUL MILENIILOR, in dosarul Flota, prin care Romania a pierdut(retroactiv si prospectiv , la data vanzarii flotei comerciale cand Romania era -in acest sens- nr. NOUA IN LUME!!!) cel PUTIN O SUTA miliarde euro, bani care intra in buzunarele altora, desi acele vase au fost construite de romani, cu sute de milioane de euro(ca valoare), iar acum Romania nu mai are nici drept de navigatie sub propriul pavilion.

  pentru conformitate:
  Monica Luisa Macovei

  July 19 at 4:38am ·
  ..

  Am vorbit, la solicitarea publicației Homeland Preparedness News din Statele Unite, despre Directiva privind combaterea terorismului, care se discută în Parlamentul European, și despre pericolul terorismului, inclusiv al amenințărilor cu atacuri biologice sau chimice.
  Există suficiente dovezi că ISIS are substanțe chimice, biologice și uraniu, astfel încât să producă arme chimice, biologice și nucleare. Dacă nu au făcut-o până acum, nu înseamnă că nu au putut, ci că nu au vrut, așa cum se afirmă și într-un articol recent din Die Welt.
  ___—–___biata monica crede ca vorbeste la vreo gradinita (sau spelunca, ca alternatie realista) cand spune ca ISIS “are uraniu si poate produce arme nucleare”… e doar o gluma, pentru a junge sa faci o arma nucleara din uraniu brut se cere o tehnologie(echipament, etc.) f. scumpa si specialisti pe masura, intr-un ritm normal si sustinut necesita ani de zile si investitii massive…Cel mult ei le pot primi dea gata, asa cum primesc si altfel de armament, de la sustinatorii lor, acest “stat” este pana la urma un stat nomad, nu au nimic stabil…Insa sunt sigur ca au arme biologice, plosnitze si paduchi,ultimii putand transmite boli grave, iar plosnitzele creaza (persoanelor atacate masiv) anemie si paranoia…Nu mai vorbim de scarpinat!…Ea crede ce spune, “mai ales ca…” o spun si altii.iti vine sa si razi cand vezi o asa afirmatie, inseamna ca monica machiavella habar-nu-are de psihologia unor asemenea indivizi, bazata pe moarte, inclusiv a lor, sinucidere.Ei bine daca acestia aveau bomba nucleara va asigur ca daca nu o foloseau din prima zi nu mai ajungeau cu ea nedetonata la a doua zi, pentru ca o foloseau in primele ore dupa ce se instruiau cum sa o foloseasca, adica cel mai tarziu , in prima noapte Iar despre “specialista in drept”, ce sa mai vorbim, este specialista(***) in “drepturile” criminalilor, nu este niciun mister ca ea este cea care a acoperit CEL MAI MARE TUN FINACIAR DIN ISTORIA OMENIRII, cand un (viitor pres-edinte de tara) important functionar (de varf) vinde pe nimic, ca fier vechi, o parte insemnata din flota comerciala a tarii, cea ce a adus prejudicii banesti extraordinare-retroactiv si prospectiv,la acea data-combinate acum -si anume de SUTE DE MILIARDE DE EURO(2***), plus ca devenind neansemnata (numar si capacitate de incarcare) flota romana nu mai beneficiaza de dreptul de reprezentare directa(pavilion), practic isi deruleaza afacerile(cate or mai fi) sub alt steag, sub alt pavilion(*** ea a devalizat statul roman-practic taxele cetatenilor- si la modul direct, preluand dosare-la CEDO- impotriva statului roman, si anume doar dosare ale altor vip-uri (politice,clientela,etc.),care -per total- au castigat SUTE DE MILIOANE DE EURO, din care a avut si ea partea sa, asa cum prin EBA(la Bruxelles, unde erau prietene la toarta, mai ales la party-urile faimoase cu lautari, gigolos, etc.) i se plateau toate cheltuielile, oricat de extravagante si -cu siguranta- un “bloc” de cash(in bancnote mari), dosite cine stie pe unde, sau imprastiati pe la prieteni de incredere///2*** navele maritime si vagoanele de marfa, sunt construite “tough”, sa faca serviciu SUTE DE ANI,media de varsta a celor 18(?) nave “vandute”(=facute cadou) aveau media de varsta SUB 50 DE ANI!!! Alaturi de vanzarea altor mari obiective industriale si a pamantului(toate effectuate de ex-pres.-edintele basescu, ministrul justitiei, m.machiavella si actualul pm-u-ciolos- fost comisar European la agricultura) acestea 3 mari ticalosii( dar mult mai muti ticalosi) sunt cele care au pulverizat intreaga economie a tarii…Va asigur ca -chiar intr-un tarziu- va veni si randul acestor animale inferioare de prada, vor fi adusi in fata Justitiei si vor plati cu varf si indesat, posibil chiar capital…

 32. LEVI STRAUSS says:

  Seful comisiei de control a cabinetului pm-lui despre Gabriel oprea:’S-a urcat scroafa in copac si se crede privighetoare.
  (…)______——_____S-a urcat scrofu-n copac si ajunsese grof”, cam asta este povestea de-generat-ului opera, care -toata lumea stie- a ajuns general facut de un alt mare mafiot, de cainele basset(pe atunci bulibasa peste tara) in 2009, targ pentru a-l ajuta in alegerile prezidentiale.Altfel acest individ nu avea nici cea mai redusa sansa sa ajunga nici ofiter de high rank, insa el a ajuns general la 38 de ani…Asa ceva este posibil doar pentru o persoana care a intrat in randurile armatei la 14 ani, ca si copil de trupa, si apoi s-a comportat excellent, si a participat activ LA MACAR DOUA RAZBOAIE, chiar daca fulger, insa reale, cu morti si raniti.Iar paparuda a fost facuta general de o alta paparuda, de Drosofila Melanogaster (musca betie) a natiei, care -mai nou- face spume ca fie-sa este pusa sub urmarire pentru spalare de bani, cea ce este normal, prin ea cainele basset a ascuns mare parte din comisionul primit illegal pentru vanzarea -pe nimic(practic cadou, pe gratis)-a celor 32 de nave din flota comerciala. Nu mai vorbim ca individul a dezertat din armata si apoi a revenit, ar trebui anchetati si cainele basset (pentru acordare abuziva de grad unui dezertor) cat si cei care l-au reprimit in armata, asta inseamna ca ei considera armata romana ca pe o curva de bordel unde te duci si pleci , cand “ti se scoala”( cum se zice)Iar incidentul cu sotia lui opera poate ca nu este captionarea de simpatie publica si juridica pentru bandit, poate ca femeia incearca sa iasa din mariaj, notand ca individul a fost atat de idiot incat va pierde si starea materiala, asa ca incearca si ea sa fuga de pe corabie cu ce se mai poate(desi poate fi si un aranjament intre ei, tocmai pentru a mai salva ceva din avere).” Nu imi este frica de generali, dar imi e frica de locotenenti”, spunea Anne Baxter(*** ) unui locotenet german, la modul provocativ, (pentru a-l folosi) in filmul “Five graves to Cairo”, adica poate fi -la mijloc- si o razbunare personala, tipa vrea sa-l paraseasca (la cel mai oportun moment !!!), ca “retribuitie” pentru cum a tratat-o el cand era “pe cai mari”, mai bine zis pe iepe tinerele (***-probabil mai cunoscuta-in Romania ca si Nefertiti din “Cele Zece Porunci”, filmul se bazeaza pe o piesa scrisa de un “roman”- roman precum si Nicolae Tesla!!!- si anume Lajos Biro(sau Laios Blau- din Oradea , dinainte de 1940) care -in Anglia- a scris scenarii pentru multe filme bune, precum “Patru Pene”,etc., care -ca si cel amintit mai sus- are ca tema razboiul, acum actiunea fiind derulata in tarile arabe-din oriental Mijlociu- si nu in Nordul Africii, unde marele actor indisputabil, a fost Field Marshal-ul Rommel(sau Vulpea Desertului) jucat monumental de austro-americanul Eric Von Stroheim, care a facut cariera la Hollywood alaturi de multi alti austrieci, precul Paul Henreid-din Casablanca, Hedy Lamarr, la a carei masa a mancat-real- chiar Hitler, femeie care este adnotata printre primele 5-6 frumuseti ale lumii si care – in parallel a fost si om de stiinta- si chiar Fred Astair -the king of dance- prin ascendeta sa ) ///
  2-Strainii nu vor mai putea cumpara mai mult de 50 ha teren agricol.
  (…)
  _____——_______Praf nou, in ochi orbi! Cam asata este aceasta noua smecherie cu 50 ha, mai ales dupa ce s-a vandut 1/2 din suprafata de arabil a tarii si procente uriase din paduri.Deci 50 de ha, ar fi o bariera? Sa fim seriosi, cine este interest va veni cu 100 de indivizi platiti cu ora si vor cumpara 5 mii de ha in fiecare zi…Asa ca “masura” este o noua ticalosie a banditilor care “conduc” natia, nici nu ar mai trebui sa fie vorba de continuarea vanzarilor ci DE RECUPERAREA INTEGRALA A PAMANTULUI, iar aceasta se poate face prin nationalizare si redistribuire imediata a cate un ha de teren catre orice persoana trecuta de 17-16 ani, iar marii cumparatori vor putea sa exploateze in continuare pamantul , insa platind profitul de pe un ha catre un numar de persoane egal cu cate ha are ferma, iar el poate face acest lucru pe sute de ani, pentru ca Romania are nevoie si de forta de munca cat si de tehnologie insa pamantul trebuie considerat-si de facto- al cetatenilor romani, dat in arenda acestor (actuali) proprietari straini, care vor trebui sa respecte regulile noastre, adica plata profitului respectiv si saturarea pietii romanesti (plus contributie la stocul de rezerva) si abia apoi vanzari libere, oriunde si catre oricine…Nu se trece la recuperarea pamantului, in 20 de ani Romania nu va mai exista nici de facto si -probabil- nici de jure
  2-INTERVIU Dacian Cioloș: România are nevoie de o schimbare în modul de a face politică, schimbarea nu o poate face un om.
  (…)
  ________————________”Civilizatia, la nevoie se si impune” -un motto pe care l-am folosit de multe ori si pe care l-am postat si pe pagina acestui nou mascarici ajuns pm, chiar la inceputul mandatului, cand ii spuneam sa nu se lase dus de iluzii(ale lui) ca “omul schimba” s.a.m.d., ii spuneam clar ca civilizatia si prosperitatea se obtin prin LEGE, prin reguli dure -dar sanatoase- care trebuie IMPUSE atunci cand nu sunt respectate, pentru ca “omul”(adica peste 95% din populatie) va opta intotdeauna pentru varianta usoara si rapida de a obtine ceva, iar in in Romania densitatea oportunistilor totali( si mai ales in negativ) este maxima in structurile de conducere.Nu a ascultat de glasul ratiunii, va ramane in istorie exact cum a fost si este, un alt mafiot amarat, insa cu vorba soft si discursuri patriotarde-la fel- (chiar daca)in nota discreta.Singura lui miscare eficienta, trebuia sa fie(asa cum l-am indemnat sa o faca) punerea BICIULUI PE JUSTITIE, incarcerarea marilor banditi si devalizatori si recuperarea zecilor si sutelor de miliarde de euro furate de acestia, sume cu care Romania ar fi facut minuni…Insa el fiind unul de al lor, s-a rezumat la lucruri de nimic, “taiat hartii” “cumparat statui”, chiolhane cu sasii de prin Germania, etc, etc. In sfarsit un individ de nimic, dar un mare tradator de tara, el este cel care a perfectat distrugerea agriculturii romanesti si vanzarea pamantului catre straini, lucru continuat la zi, dar el -precum giohanala Sibiului- tace precum scroafa in papusoi…///
  3-Leonardo di Caprio despre padurile romanesti:Aceasta zona trebuie protejata!
  (…)
  Foarte adevarat! iar in Romania , avand in vedere complicitatea guvernului la crima, cei care au suferit inrautatiri ale afectiunilor pulmonare, sau au devenit bolnav pulmonary si mai ales familiile celor decedati( de aceste boli) in acesti ultimi ani, trebuie sa gaseasca un advocat destept si sa porneasca un process de masa (class action lawsuit) impotriva firmei ,a intermediarilor si chiar a guvernului Romaniei si sa ceara daune mari, pentru ca le merita si au de unde sa fie platite.Motivatia este clara, cresterea poluarii regionale, padurile carpatice din Romania erau un adevarat rainforest al Europei si filtrau-zilnic- mii si mii de tone de CO2 si alte elemente si impuritati periculoase pentru sanatate; desemeni chiar si asociatile de protectia animalelor trebuie introduse pe rol, si sa primeasca bani pentru crearea de SANCTUARE ALE NATURII, pentru ca milioane de exemplare( din toate speciile) din respectivele paduri , au murit, si stocul acestora trebuie refacut si protejat.

 33. LEVI S T R A U S S says:

  Ioana Picoș-Făgădaru demontează clișeele folosite de homosexuali și acuzațiile care i se aduc: Nimeni nu se naște homosexual! Sunt depresivi, au multe tentative de suicid,opiii crescuți de gay au o copilărie traumatizantă.(activenews)(…)______—–________
  Dupa ce am vazut filmuletul cu aceasta tipa si Cernea, am cautat sa aflu cine este aceasta mama a tuturor ranitilor de razboi, azi aflu ca ar fi actrita, cea ce nu contravine cu nimic crezului ei, desi lumea artelor a fost dintotdeauna liberara si libertina, pentru ca asta e menira omului pe pamant, sa faca ce doreste, fara a adduce neajunsuri aproapelui.Iar homosexualii nu aduc nimanui neplaceri(exceptie celor care le cauta), isi desavarsesc “lucrarea” lor, intre ei, s.a.m.d., eu cred ca problema stat in boala(psihicuri dereglate) izmenarilor, adica a celor ce stau cu nasul prin izmenele si chilotii altora sa vada cu cine fac sex, cum il fac, daca este orthodox sau nu, etc. Si- de multe ori- s-a demonstrat ca “fiorosi luptatori” impotriva homexualitatii, erau ei insasi homosexuali, de cele mai multe ori bisexuali, cu neveste sau soti , pentru acoperire sociala.La aceasta ioana am observat -in primul rand- ca este o nationalista jalnica si paguboasa, incearca sa ne ridice pe noi , romanii, nu prin exemple si munca pozitiva ci prin tragera spre noi(adica spre fundul gropii) a celorlalte natii occidentale, plus ca uzeaza de trucuri ieftine si ridicule,niste poze care se pot lua la orice chef mai traznit, inclusiv in Romania, si de la ele ajunge la Sodoma si Gomora.La fel, feminismul ei este de parada, feminismul authentic are la baza o singura idee si anume recunoasterea totala a femeii egala barbatului, iar ceva extra, feminism ar trebui sa promoveze idea ca “femeia este mierea pamantului” si ca ar trebui sa fie intotdeauna bine ingrijita si mirosind ca o floare rara si frumos, foarte frumos mirositoare..Mai degraba cred ca aceasta ioana este o oportunista, pur si simplu a notat ca se pot face ceva bani din polemici de acest gen, ea nu are nicio scara a valorilor bine fixata, spune ca marea virtute ar fi rabdarea, e ca si cum ar subtrita, “Rabdare romani, rabdare cu aceste guverne care va fura, beliti ochii la mine, la emisiuni despre aiureli si nu despre starea jalnica-economico-sociala- in care va aflati”…Ei bina, draga ioana, iti garantez eu (cu bun-simtul tuturor celor care se considera oameni) ca rabdarea nu este nicio virtute(cu exceptii) este o imprejurare si un concurs , un test de forta si rezistenta, adevarata virtute(dar nu singura) este de fapt INGADUINTZA, adica TOLERANTA, pe care tu nu prea o posezi.Se nasc oameni fara anumite enzyme si-i toleram cu “capriciile lor” in a manca, se nasc oameni fara un ochi, fara un alt organ, sau cu ele defecte(vezi “boala sangelui albastru”-datorat persistentei gaurii lui Botal) se nasc oameni cu immense probleme mentale si-i toleram, de ce nu am crede ca natura(in diversitatea ei) produce si oameni nascuti cu aceasta inclinatie( prin incurcarea borcanelor cu hormoni), asa cum sunt exemple si in lumea animalelor(mai inferioare)? De ce nu intelegem ca viata particulara a altora nu ar trebui sa ne intereseze(decat daca vor sa fie conducatori) si ca oricum si orice am face ei/ele tot se vor iubi intre ei, chiar si “deveniti” homosexuali, pentru ca ASA VOR EI, si au dreptul de a trai cum vor ei.Insa si Biblia dovedeste ca homosexualii (unii)se nasc, Sodoma era plina de homosexuali (si prin devenire) altfel cum ar fi devenit un oras intreg homosexual, daca asperitatile traiului acelor timpuri nu le dadea aproape niciun ragaz de leneveala, distractii, etc.?E adevarat ca in acest zile- in toata lumea- acestia se inmultesc, si o fac chiar si pe considerente de subzistenta(in a face bani), dar e -la fel- dreptul lor sa faca ce vor, prostitutia este -se spune- cea mai veche meserie, de ce nu ar fi si homosexualitatea la fel de tolerate ? Unii vor zice ca asa se va ajunge la complete hosexualizare a omenirii, e gresit, natura are mecanismele ei prin care limiteaza si acest lucru, multi dintre homosexualii deveniti, sunt -sau se intorc- la bisexualitate si apoi la relatii hetero… .Personal chiar am parodiat aceste ” perversiuni”, insa in poezie este una, in realitate este altceva, simplu, OAMENII AU DREPTUL SA TRAIASCA CUM VOR, iac cei prea curiosi sa afle cum traiesc altii, ar trebui sa le fie rusine de curiozitatea lor, cred ca ei o faca din ura si/sau ignoranta, sau poate ca ei insasi au fost sau sunt homosexuali si uzeaza de strabunul proverb cu “hutul striga cel mai tare, Pazea hotul”! Cred ca asta chiar face sensul la toate…

 34. LEVI STRAUSS says:

  .

  nu poate sa nu se faca o paralela intre aceste doua “feministe”, care se piaptana si Roma arde!:

  O noua tipologie umana inspaimantatoare: kardasianul

  de Andreea Paul, deputat PNL

  Joi, 27 August 2015, ora 10:12

  Kardasianul este o fiinta de gen feminin care are caracteristici distinctive clare:
  o femeie care nu a facut absolut nimic important in viata, de preferat fara studii, de obicei cu anumite trasaturi fizice neobisnuite, obtinute prin interventii chirurgicale.

  … Lumea este pe cale sa nu mai poata trai fara acest tip de personalitate (feminina) fara personalitate (umana). ..

  Acum, serios: Cata lipsa de suflet! Cat dispret pentru complexitatea si frumusetea absoluta a fiintei numite femeie.

  Asa suntem determinate sa traim? In acest fel construim reperele pentru copiii nostri? Asa „cladim” impreuna istoria zilelor noastre?

  Nu realizam ca, daca lasam acest drog dulce al identificarii cu personajele feminine vide pe interior si aproape goale pe exterior, ne pierdem feminitatea, ne pierdem umanitatea?

  Ni se dilueaza posibilitatea de a percepe cu acuitate realitatea, ne dispar simturile morale, sociale, politice. Putem fi foarte usor (chiar ne dorim!) sa fim manipulate. Suntem facute sa copiem comportamente feminine indoielnice, sa cumparam lucruri inutile, sa votam dupa cum vor altii.
  Nu e pacat sa putem cu usurinta, fara alte explicatii suplimentare, sa transformam numele propriu al starletei Kardasian – care, sincera sa fiu, chiar nici nu stiu cu claritate cu ce se ocupa – intr-un substantiv comun?!…”
  _____________________–––––––––_______________________
  Cel putin pentru mine, pare evident ca autoarea sufera masiv de o invidie feminina exacerbata, mai ales ca este vorba de o persoana „liberala”(in gandire, zice-se!) , insistenta pentru acest subiect este cel putin ciudata, avand in vedere ca Romania este inundata de probleme majore si astepata rezolvarea de la cei care sunt platiti sa o faca(printre care si ea)…Dar probabil ca ea nu cunoaste semnificatia conceptului de VALOARE INDIVIDUALA, INTRISECA, si nici pe cel universal (si recunoscut universal) ca omul are dreptul sa-si caute fericirea, implinirea, etc., in mod individual si prin cai proprii, desigur fara a interfera agresiv cu ” restul lumii”. Personal nu am urmarit nici macar o singura data un show complet cu KK, insa nu vad nimic rau ca tipa a fost daruita ( de dumnezeu sau mama natura) cu trasaturi fizico-fizionomice incantatoare pentru f. multa populatie, si cred ca ea are -pe deplin- dreptul de a recolta beneficiile
  “dreptului de autor”, izvorate din situatie.Mai mult, (lasand-o pe K K la o parte) , orice prostituata are dreptul sa traiasca bine(chiar in inalt lux) ” exploatandu-si” caracteristicile pur individuale, asa cum muncitorii isi exploateaza bratele si intelectualii, capul.Care este diferenta?, pentru ca -in ultima instanta- sunt milioane de locuri de munca care nu produc -direct- nimic, dar care sunt parte a mecanismului economic, „miscand ” banii, lucru essential intr-o economie dinamica si performanta.Faptul ca autoarea subliniaza ca KK ” nu a facut nimic in viata” si apoi ca nu este „clara” deloc „cu ce se ocupa aceasta”, dovedeste ca ea insasi este doar o relicva din precambrian( nu cel timpuriu, ci cel tarziu, adica communism) cand toata lumea trebuia sa fie „incadrat in munca” altfel ajungeai chiar si la puscarie… Iar aceasta in timp ce -la zi- mii si mii de indivizi cu cele mai mari salarii si alte beneficii(inclusiv din penele), nu fac realmente nimic pentru a castiga macar o centima… De fapt fac ceva:FURA! Cat despre „interventii chirurgicale- estetice)- iarasi- vad o insistenta fara sens, orice pusti sau pustoaica care-si stoarce cosurile de pe frunte sau folosesc pieptenele la fiecare 15 minute, etc. etc., sunt parte din „tipologia” Kardashiana(la alta scara, evident), nu fac altceva decat sa caute o forma de beautificare fizica (care ar corespunde si unei innobilari interioare), care este una din canalele de diferentiere fata de restul animalelor inferioare.Sa nu uitam ca S.Korea dispune de o adevarata industrie de chirurgie estetica(in special pentru femei) care adduce sute de milioane de euro, mai ales din turism specific, international.Si tot in aceasta tara, barbatii folosesc machiajul apropape ca si femeile, tocmai pentru a-si satisfice dorinta de a arata mai bine, pentru restul societatii, sau pentru o persoana anume(si nu vad nici cel mai mic rau in asta, si asta o spun eu, care sunt o persoana nesofisticata, as zice chiar naturist).Insa este ingrijorator modul de gandite exprimat prin „vid in interior si mai mult goala la exterior”, dovedeste o adevarata ura impotriva femeilor frumoase si bine facute si care au curajul sa-si arate corpul, posibil ca autoarea sufera de mici inconveniente fizice(posibil picoare strambe, koor prea mic, etc. etc.), in fond femeia-KK- este naturala si naturista, si -in ultima instanta- are si ce arata…Asa ca -personal- nu vad niciun risc ” de a ne pierde umanitatea” din cauza „drogului” expunerii unui corp frumos, la soare si in vazul lumii, „pacatul” este mult mai vechi, sa ne amintim ca chiar una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor(intotdeauna in Top Five) facea acest lucru, desi ea era parte a inaltei societati a timpului, si la a carei masa a mancat unul dintre cei mai celebri oameni ai tuturor timpurilor,Adolf Hitler!Una peste alta, ” articolu’” este total inadecvat, exceptie daca nu cumva se vrea doar rating, manipulare si voturi…Exact de ce autoarea o acuza pe ” inspaimantatoarea” Kim Kardashian!///

  Care este obiectivul României?

  de andreea paul(care was vass!)

  24 februarie 2016

  Unul singur: să atingem un standard de viață la nivelul mediu din UE în zona Euro. Nu numai în termeni de PIB pe locuitor, …

  Cum se poate ajunge acolo într-o periodă rezonabilă de timp de 15-20-25 de ani?

  ———————————_________________——————————-

  Se noteaza -automat- 2 lucruri ” fir rosu”, in discursurile palavragiilor de profesie:1- se vorbeste de o perioada de 20-25 de ani, desi este o posibila redresare chiar in sub un an, dar ei o tin cu acesti 20 de ani, pentru ca este momentul cand ei se vor pensiona(cu pensii special, desigur!) si se vor spala pe maini, adica nu-si vor mai asuma nicio responsabilitate, iar copii si nepotii lor, vor prelua cliseul cu inca 15-20 de ani, si tot asa…Apoi (2) se noteaza ca “discursul” este o batere a apei in piua nemaintalnita nici la ceausesti, adica “traiasca si infloreasca”, DAR NICI MACAR UN SINGUR CUVANT CONCRET CUM SE VA FACE… CUM SE POATE ATINGE ACEST DEZIDERAT…Raspunsul este simplu si l-am repetat-deja- de cateva mii de ori:

  Un singur obiectiv , emergent, cu mai multe puncte: Distrugerea completa a intregii clase politice, adica aprox. 4 mii de indivizi declasati(mai ales parlamentarii) , iar varfurile, 15-20 de indivizi, trebuie Legal si public, executati, simultan trebuie confiscate integral averile acestora(si clientelei) , cea ce va insuma un minim de 250 MILIARDE EURO!!! bani cu care Romania poate face marele salt…iar pentru stabilitate si garantie economica(prosperitate generala) si politica pe orice termen, intoarcerea la Monarhie, cu aport Englez…(Mincinosii si palavragii, indiferent de sex, trebuie internati pe un ostrov pustiu, pe langa Insula Serpilor…)///

  American Crime Story: Did That Scene in Kim Kardashian’s Bedroom Really Happen?

  Did OJ Simpson Attempt Suicide in Kim Kardashian’s Room?
  Ryan Murphy’s new series premiered on Wednesday, and one scene in particular may have left you with quite a few questions. The first episode of The People v. O.J. Simpson: American Crime Story introduces all the key players in O.J. Simpson’s infamous trial for the 1994 murder of his ex-wife, Nicole Brown Simpson , and it ends on a rather precarious note.

  Simpson (played by Cuba Gooding Jr.) is holed up at the house of his close friend, Robert Kardashian (David Schwimmer) – yes, as in Kim, Khloé, Kourtney, and Robert’s father. There’s a warrant out for his arrest and he’s scheduled to turn himself in to the police, but instead, we see him sitting at Kardashian’s desk writing out his will and letters to his fans, his children, and his mother. Kardashian goes to console him, and it’s revealed that Simpson has a gun in his hand. He threatens to kill himself, eventually moving into a bedroom. “Please, this is where my daughter sleeps,” Kardashian says….”
  ____________________________————–___________________________
  Miss Andreea Jena Marple :”Nu exista niciun dubiu ca satanista Kim Kardasian, doar la numai 14 ani, a regizat si executat extrem de profesionist, aceasta dubla crima( victime Nicole Brown si Ronald Goldman), folosind antica modalitate de travesti si -astfel- deghizata ca O.J.Simpson, I-a ucis pe cei doi, in cel mai brutal mod posibil… Imediat a intrat -nu numai in pielea, dar-si in mintea lui O.J.Simpson si a incercat sa-l determine pe acesta sa se sinucida(pentru a comite “crima perfecta”) in propriul ei pat, insa mama ei a facut imposibila aceasta inutila -dar exoneranta-sinucidere, cea ce a clatinat alibiul lui O.J. Simpson, ” amanunt” care MIE nu mi-a scapat,si iata ca am rezolvat si misterele acestei crime…

  PS Poate ca acum Thomasii cei necredinciosi imi vor da dreptate si-mi vor depune la picioare laurii(si scuzele) pentru adevarul pe care -eu- de mult l-am expus umanitatii

  :”O noua tipologie umana inspaimantatoare: kardasianul
  de Andreea Paul, deputat PNL Joi, 27 August 2015, ora 10:12
  Kardasianul este o fiinta de gen feminin care are caracteristici distinctive clare: o femeie care nu a facut absolut nimic…” ///

  2-(cateva) CUVINTE ALESE:

  Sfantul Valentin si preasfanta Vale Calugareasca.


  (O mica paranteza:cam multzi berbeci si blande miele,
  Au inceput sa se marleasca intre ei si ele intre ele!

  Fara sa mai adaugam ca’n”iepoca” lui Wild Cliton,
  Mai toate Leano-Monicutzele canta la… saxofon!
  Cu care sunt d’acord, macar de cins’pe ori pe luna,
  Ca artele-in general-si muzica de jazz e tare buna!

  Dar ca berbecii sar unii pe altzii ca in Sodoma veche,
  Ma fac sa cred ca astia sunt -cam mult- intr-o ureche!
  Cand pe aceasta lume sunt mii de pasarele, milioane,
  Ce’abea asteapta sa fie”pacalite” cu dulcile bomboane!

  Crescute in castele, in clasa mijlocie sau doara pe ulitza,
  Doresc sa fie”pacalite”,macar putzin, cu cea dulce halvitza!
  (Dar si baietii, de micuti,dar nu chiar de cand sug la doica,
  Invatza repede si fara scoala ca perla sta ascunsa’n scoica!)

  Si totusi, cand stau si cugetez( adanc!) la “ele intre ele”,
  Parca e mai usor,dar tot m-as face purtatorul de nuiele!
  In special cand unele par chiar mai pure decat Bianca Neva,
  Dar ce te faci cu “drepturile omului”,Conventzia de la Geneva!?

  “E dreptul lor a fie lesbi…” si’n cap sa-si toarne gel,
  Pana si iepuroaicele s-au”animat” de’acest uman flagel!
  Ba chiar si doua puici de balta cam inecate’n sos,
  Taifasuiau-pe limba lor- in farfuria unui mare boss:
  “Spune-mi tu, Froggy, ce gust avem, dar nu da chix,”
  “Pai toata lumea zice ca semanam la gust , cu chicks!

  Iar de broscoi, nici cu parchetul nu ma mai innamorez,
  C’asa e moda,…de vrei sa ai charm adica chichirez!
  Si ca sa fiu ultramoderna, la raza lunii in toiul noptii,
  Am sa ma”frig”- as zice interspecie- cu…Boul Baltzii!”

  Iar unii si unele sunt mai rau ca mancatorii de la troace,
  Pentru ca stau cu fundu’n doua luntre, AC/DC le place!
  Ba chiar si popii cei catodici isi dau inele si se giugiulesc,
  In fond si ei sunt berbecutzii D-lui, si-n”fond” ei se iubesc!

  Ne amintim cum intr-o senina si dulce noapte de vara,
  Se auzea- pe muzici de caval- aceasta melodie populara:
  “Pe langa popii cei cu sotzi,
  Adesea sau,de mult, nu mai trecui,
  Ca-i auzeam cantand, pe hotzi:
  Ti-o pun sfintzia ta,sau tu mi-o pui?
  Iar cei batrani, sa fie mai gingasi,isi fac Botox,
  Dar pentru stiintza ei sunt supremul paradox,
  Desi nu se reproduc, tineri, tomnatici sau caruntzi,
  Totusi, pe asta lume, ei sunt din ce in ce mai multzi!
  Iar pe la fritzi, pe la gradina zoo, s-a cam sarit peste cal,
  Frigizii pinguini, s-au molipsit de”mersul foarte vertical”!
  ………………………………….
  Iar in final, frumoase Valentine si toate fetele cu nume ne/divine,
  Am sa repet un sfat si astfel va urez si va doresc numai de bine:
  Pentru ca’n zece zile ve-ti avea ciclu de luna plina si apoi noua,
  Voi, niciodata, sa nu lasati sa leneveasca, batlanul, pe oua!
  Chiar daca hipocrizia ne invata si ne spune ca nu este adevarat,
  Noi stim ca totul pe aceasta lume, se’nvarteste intre masa si pat,
  Si ca aceste doua lucruri sunt , sigur, cele mai imprtante in viata,
  O masa delicioasa servita la pat, cu’n strop de miere,de dulceata!(…)

  “…Dar hai sa ne intoarcem si sa citim Le Monde,
  Cea plina de sfinte fecioare si pregnante gioconde!

  Pe scurt, nu mai este un secret ca de la falsa revolutie,
  Feciorii,nu mai au vise erotice, urmate de polutie,
  Caci fetelor gimnastica reala le place, si nicidecum naluci,
  Iar sportul cel mai tare si mai popular, e jocul cu maciuci!

  Plus ca a dat Domnu’ de sus, sa ne”modernizam” si noi,
  Gasesti oriunde brothel-uri si magazinul Play(cu) Boy!
  Si facem sex in parc, in Daewoo sau chiar in trin,
  Oricand, la noi in fiecare zi e Sfantul Valentin!

  Iar prin birouri de guverne sau firmele private,
  “Treaba” se face zilnic, de zici ca e pe roate!
  Cucoane intepate, fumand cu tact si’ncet luleaua,
  Stand jos sau in picioare,”servesc” la sefi cafeaua!

  Si naturale,nu-i mai pun zahar, dar nu e nici amara fiere,
  Caci ele sunt albine lucratoare, regine si BORCANEL CU MIERE!
  La fel prin biblioteci, spitale si cancelarii de la scoli,
  La vama, biserici de tot felul si chiar si-n inchisori!…”
  (multe din poemele mele le gasiti grupate pe Poeziile.com la poetul Noaptea Petuniilor)

 35. LEVI STRAUSS says:

  1*** “Cum am putea cuceri noi aceste tari, fara tradatorii lor?”(intrebare pusa de un ofiter japonez care avea “oamenii sai”, chinezi in al doilea razboi mondial, inceput de Japonia in 1937, prin invadarea Chinei- vezi romanul si filmul-cu titlu omonim- “Behind the Rising Sun” ( cu J.Carrol Naish)///

  Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la sefia SIE

  (…)
  2-Iohannis va fi premiat in Germania pentru lupta impotriva coruptiei
  (…)
  3- Der Spigel: Iohannis, DILETANTUL…'(…)
  ___________—————–____________
  sTIU NEMTII (POLITICIENII) CUM SA-L manevreze pe giohanala Sibiului(***), si chiar daca nu sunt deloc pe aceiasi linie cu analistii lor din media,intamplator este chiar un castig, ce poti dori mai mult ca marioneta decat un diletant ?!(1 ***) Miscarea este tipica hotilor, dupa ce praduiesc, se despart, sa incurce urmele… Plus ca -este prea evident- ungureanul a facut prea mult rumegus, la locul de munca….Ce mai ramane de vazut, unde va fi ungureanul numit ambassador, in Germania sau Austria… (***asta nu inseamna insa cu nu-i arunca in scuipatoare milioane de arginti!)

  2-

  Rares Bogdan, reacție după demisia lui MRU: „Slujea și alte state”

  Rareș Bogdan, realizator Jocuri de Putere la Realitatea TV, a comentat în direct…”
  _______———-______ Iar ungureanu se da lovit in aripa are nevoie de repaos la pat…S-a imbolnavit grav , dar mai ales subit, precum au ruginit intr-o zi cele 32 de vapoare vandute de cainele basset(si clica sa de generali si amirali)…Totusi, aceasta ocazie nu ar trebui ratata, acest SIE trebuie trecut sub comanda SRI sau a Armatei, cand un serviciu de spionaj extern are propriul sef, nu este in regula, pentru ca prin el se fac toate ofertele (si apoi santaje) de contraatac…

 36. LEVI STRAUSS says:

  Vicepremierul Dancu spune ca Romania e pregatita sa faca fata efectelor unui cutremur

  (…)
  _____——–_____Puncteaza bine , individul, “in fata EFECTELOR” si nicidecum in fata CUTREMURELOR, adica guvernul e pregatit sa adune cadavrele, probabil urmatoarea licitatie va fi pentru cazane sub presiune, intr-un caz limita(catastrofa naturala care va omora milioane in Romania dar si in tarile din jur, sau de pe intreaga planeta: coliciuni cu mari asteroizi incalziri serioase si de durata, etc.-caz in care nimeni nu mai poate fugi in alta tara=cetate de scapare), klausul national va da ordin trupelor speciale sa adune cadavrele proaspete si sa le faca conserve, pentru a rezista ei calvarului…Nu este o gluma sinistra chiar Biblia pomeneste de foamete in care populatia se supercanibalizeaza, si-si mananca copiii…Asa ca dancu are si el dreptate (in sfarsit!) desi s-ar putea sa “vorbeasca in limbi”, adica tocmai a fost lovit de o aura!///
  2- Ministrul Agriculturii: Umplem frigiderul cu alimente care expira fara a fi consumate. Vom ajunge la o criza alimentara

  (…)
  “Dragi to’arosi, sa nu mai consumam benzina, sa lasam si pentru generatiile viitoare, nu cum fac tarile occidentale , cea ce in 10-15 ani va duce la epuizarea rezervelor de titei…”( desigur, n. ceausescu) …si de la benzina a trecut la hrana, la sapun , s.a.m.d. Ichime, parca ai fi fost copil de trupa pe vremea lui, producatorii de benzina isi jumulesc parul din cap pentru ca nu mai au cui sa o vanda, in timp ce noi reserve se descopera, asa si cu mancarea, mai toate tarile vestice practica “grozavia” de scrisa de tine de cel putin o suta de ani, si iata ca -tot ei- trimit sute de tone de mancare (ca si ajutoare umanitare) tarilor de genul Romaniei…In USA , in fiecare noapte, cel putin 2-3 SUTE DE TONE de mancare proaspata este aruncata la gunoi si realmente distrusa(nici macar admisa la consum animal) si iata ca nu se prevede-si nici nu s-a intamplat- nicio “criza alimentara”, asa cum se prevede in Romania(correct), dar nu pentru asa cauza, ci pentru ca la un moment dat marii producatori de produse agricole(in majoritate straini***) VOR SABOTA INTENTIONAT PRODUCTIILE, pentru ca romanii sa fie obligati sa cumpere superproductiile lor din tarile de bastna si abia atunci va fi criza alimentara, dar nu ca nu ar exista produse, ci va fi precum cea din anii 1928-1930, criza de supraproductie si LIPSA DE BANI …Iar atunci, daca ar fi existat credit cardurile USA ar fi evitat(sau minimalizat) si acea criza(*** strainii carora cei ca tine le-au vandut -DEJA- 1/2 din suprafata de arabil si procente inseminate de paduri(inclusive cursurle de apa) cea ce -si scolarii stiu- A VULNERABILIZT Romania , la un grad fara precedent, practic Romania NU mai este a Romanilor, fizic, de facto, si foarte posibil curand si de jure

 37. LEVI STRAUSS says:

  Cea mai mare excursie pentru pensionarii străini: Peste 3.300 de austrieci vin în România.
  (…)_______________————-______________
  vrajeli,de fapt este ultima cacialma a lui ungureanu ,de la SIE…astia nu sunt austrieci sunt furnici termite deghizati in austrieci(Termitoidae Hapsburgicus), vin sa niveleze buturugile si cioturile padurilor defrisate, sa nu mai ramana dovezi ale crimei(mancatoriei)…De ce credeti ca vin tocmai la Sibiu? Sa-si ajute “furnica” lor, ajunsa sef de musuroi…Ar trebui ca vamesii-la plecare- sa-i perchizitioneze “la os” se va demonstra ca au gentile si buzunarele pline cu rumegus(***), ca asta e obiceiul ioahanistilor, nu lasa nici rumegus, pe unde trec…(nu ar strica nici o analiza de genul Bordet-Wasserman, din Romania-dupa performantele ministerului sanatatii- e usor sa transporti “rumegus” chiar si prin “arterele de circulatie”…)
  2-Opt români au semnat actul de înființare al „Statului Dacia” cu sediul în Casa Poporului. Cei 8 daci somează autoritățile să le predea bunurile statului, pe bază de proces verbal și inventor.
  (…)
  ____—–____
  “Dacii-adevaruri tulburatoare”(pagina Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi)

  10 martie 2012 la 18:06

  Adevaruri tulburatoare? Poate, dar tulburatoare de ape, pentru ca este mai usor de pescuit in ape tulburi. Aceste „adevaruri” (desigur opinie personala) sunt doar fantasmagorii , exact cum spune unul din naratori, doar pentru publicitate!
  Acest gen. Chelar are veleitati stintifice insa bazate pe auzite, precum lautarii! El crede ca in 20 de ani, va scadea masiv rezerva planetara de petrol si -de aici- scaderea productiei de chimicale fertilizante( ingrasaminte) si -consecutiv- moartea prin infometare a jumatate din planeta, desi- de fapt- cele mai multe ingrasaminte provin din minerit al respectivelor depozite (azot in salpetru sau obtinut prin „distilarea aerului”, potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, la fel din diverse combinatii minerale, exploatari subterane, sau la suprafata, ca in Nauru, etc.) iar hidrogenul si -din nou- azotul provin(prin fotosinteza) din apa, respectiv aer (si transformate in materie organica, in special zahar)…Cea ce nu prea prevede el(chiar deloc) este faptul ca sunt alte cateva locuri identificate (si multe altele neidentificate) ca Brazilia si Canada care au miliarde de barili de zacaminte petrolifere, si -la fel de important, sau chiar mai important- in 20 de ani pretul petrolului va scadea incredibil, pentru ca vor fi dezvoltate masiv alte surse energetice, de acum deja conventionale.Nu mai vorbim ca el este sigur ca boli ca SIDA, Ebola si gripa porcina sunt boli produse in laborator si vor omora 90% din populatia planetei! Mai ales -pare-se – gripa porcina! Iar cel putin 2 din aceste boli”pandemice” bantuie prin lume de peste 30 de ani, exact cand populatia planetara a crescut logaritmic, ca numar(de la aprox. < 3 miliarde, la 7 miliarde)!(in Africa de vest, SIDA bantuie de pe la sfarsitul anilor 1900) Mi se pare ca este mai mult decat ridicola, este patetica( merge de la histrionic pana la smechereste) , asertiunea sa -si gesticulatia- despre"neuronul zglobiu"(al oponentilor), este de neacceptat pentru un asa rang militar, insa asta ne dovedeste ca neuronul sau-din dotare- este la fel de fals ca si tinichelele de pe umar, adica este cam degene…rat, in general vorbind! Un alt general vorbeste de imperii spunand ca imperiul roman a fost cel mai intins si mai mare, in realitate, imperiul Roman a fost destul de mic a(Europa si popoarele riverane Mediteranei), in schimb Imperiul Imperiilor (The British Empire) se intinde -realmente- de la o "margine" la alta a lumii, ca sa nu aducem in discutie si numarul populatiilor incorporate! In mod perfid unul din acesti 2 napoleoni se intreaba , "de ce poporul roman nu a invatat limba turca", banuind ei, ca nu exista raspuns.Romanii nu au invatat limba turca pentru simplul motiv ca ei NU AU COABITAT NICIODATA cu turcii, care veneau, praduiau sau isi luau peschesul, si plecau, in timp ce cu romanii, acesti vechi daci au coabitat sute de ani, si au ramas impreuna o mie de ani (si nu 165 de ani),la care trebuie sa adaugam ca fiind invingatori, limba oficiala a administratiei, era limba latina, viitoarea limba romaneasca, ajunsa romaneasca prin impletitura de fond linguistic dacic*, latin si din cel al popoarelor migratoare, in special slave, care s-au asezat imprejurul Daciei romanizate. Plus, dacilor li se parea o limba mai elevata, poate si din simplul fapt ca romanii erau mai eleganti in imbracaminte, podoabe si maniere, deci au asimilat aceasta noua limba chiar cu o oarecare placere, asa- cum in aceste timpuri- este invatata limba engleza! Dar daca evreii nu vorbesc latina (nu se putea sa nu fie adusi evreii sub reflectoare!) , desi au stat sub stapanirea romana sute de ani, este datorata solidaritatii si compactitatii religioase si sociale unice a acestui popor(la acel timp, dar si la zi) care mentinea o separatie riguroasa intre populatia bastinasa si cotropitori (cat si alte "neamuri"), iar noi, romanii, ajunsesem foarte aproape de a vorbi si scrie -oficial- greaca (pe la 1800), si -probabil- atunci acest circ s-ar fi facut cu 'foc grecesc"!. Este , iarasi, interesant, cum dintr-un condei, "medicii greci nu stiau " prea multe, insa este quasirecunoscut ca parintele medicinei (Hipocrates) a fost grec, iar mai tarziu, medicina (ca si alte stiinte) s-au dezvoltat in acelasi -viitor si actual- imperiu, cel britanic cat si in perimetrul continuatorilor directi ai imperiului roman(italienii) si nu in Valahia, sau actuala Romanie. Cat despre faptul ca pe Arcul lui Constantin sunt foarte multe statui de daci, dovedeste cat de importanta era aceasta regiune, prin bogatiile sale cat si faptul ca aceasta viitoare provincie a fost cucerita greu(2 razboaie), iar faptul ca expresiile dacilor sunt "de invingatori" este doar o butada ieftina, dea dreptul hilara, desi daca chiar au expresii de invingatori(cea ce este extrem de subiectiv de determinat) dovedeste ca multi daci, -fiind luptatori fara frica- au fost incorporati in legiunile romane, si au luptat in aceste legiuni, savarsind-probabil- acte de vitejie. Totusi, inclin sa cred ca imortalizarea exagerata a acestor daci s-a facut mai degraba pentru motive de aparenta, infatisarea si portul lor erau foarte apelante pentru un artist, la care nu se poate a nu se adauga interesul declansat de cultura religioasa (mistica) a acestui popor de "barbari"(Intotdeauna artistii au ilustrat mai degraba extremele decat media). In sfarsit, este clar ca cei doi napoleoni, vor sa demonstreze ca Dacia este buricul pamantului, si ca de aici au pornit emigrarile, in toate directiile, inclusiv in Argentina unde regasim o localitate 'sora" cu Posada romaneasca! Ca dovezi "incontestabile" autorii aduc intrebarea unui scriitor roman si anume "pierit-au dacii?" si un articlo din 1921 al lui N.Labis, "Revolta fondului nelatin"!
  Napoleonul cel original** , evident bantuit de teoria conspiratiei planetare impotriva dacilor, prin enormitatile debitate transforma filmuletul intr-un balci electronic ambulant, pentru el dovada dovezilor este facuta de gasirea unui os (si nu oricare, ci de femeie si inca cum, mai era si schioapa!***), cu care prietenul sau italian "a fugit la Roma" si a adus -inapoi- vestea (precum porumbelul biblic, frunza de maslin) in cioc, ca respectivul os are o vechime de aprox. 7,5 mii ani!Iar aceasta "confirmare" a fost facuta prin datarea cu carbon radioctiv, lasandu-se de la bun inceput la o parte faptul ca citira a fost unica (deci nu se poate vorbi de o medie, mai credibila) , ca nu a fost -macar- dublata de o citire cu un alt element-citire de referinta(potasiu-argon, etc.) si -la fel de bine- se stie ca citirile cu diferite elemente radioactive dau rezultate cosmice in diferente, chiar de sute de mii de ani, asa ca 2 sau 3 mii de ani in plus sau minus, nu pot fi decat o milisecunda in aceasta citire, o milisecunda insa care face o imensa diferenta! Desigur ca prietenul italian"batuse inainte la alte usi, dar "stimabilii romani, nu stiau limbi straine sau le vorbeau prost" (ce ar fi fost daca italianul ar fi vorbit romaneste, asa cum ar trebui cand esti interesat de trecutul acelei limbi), cliseul este arhiuzitat, napoleonul pus in priza nu se poate opri din autoadulatia facuta prin "lustruindu-se pe el"(care -de acord- poate fi un "poliglot"), iar ce este si mai interesant, pana la urma oasele se dovedesc a fi doar niste resturi, iar italianul-in sfarsit- impresioneaza elitele clujene si primeste osul (cu care fuge la Roma), si -direct -se recunoaste ca tablitele care nu putusera a fi datate(pentru ca "fusesera spalate si arse"****, de romanii inconstienti), sunt -musai- de vechimea zisa (adica "datate indirect"), cea ce reprezinta rasul curcilor (in materie de rational), desi specialistii romani nu accepta a fi mai vechi de 2 mii de ani. Insa apare imediat chelarul, care spune raspicat ca "scrierea sumeriana a cazut, cea mai veche scriere este cea de la Tartaria !"; pai daca asa ar sta lucrurile, atunci ce informatii ne transmit aceste placute si aceasta limba? Pentru ca fiecare limba are o cheie, care face sens(cand e descifrata) asa cum a facut sens descifrarea pietrei rosii egiptene-1799- (Roseta Stone), de fapt un bazalt negru, dar ale carui inscriptii hieroglifice au dus la descifrarea alfabetului egiptean(hieroglife) care a derivat (a fost transferat si adaptat noii culturi egiptene pe langa anul 3100 ien), dupa aprox. 400 ani, de la primul alfabet (generic zis) cel sumerian, din care a evoluat cel akkadian, apoi cel biblos (al doilea real alfabet, primul fiind cel ugarit, dar care nu a rezistat) iar din alfabetul biblos au evoluat(prin imbunatatiri si modificari ) actualele alfabete, cel latin aparand cam la o suta de ani(650 ien) de la fondarea Romei, ca o necesitate de individualizare a inregistrarii si transmiterii informatiei, a unei cetati foarte promitatoare inca din primii ani de existenta. Mai tarziu, in film este introdus un alt personaj, care sustine ca aceste tablite ar avea o vechime de aprox. 6 mii ani, insa tot el, recunoaste ca in Romania nu a existat o arheologie in adevaratul sens al cuvantului. Si atunci -intrebarea este inevitabila- cum s-a ajuns la acest cumul de stiinta de specialitate, fara a exista o scoala de specialitate ?
  Deci toata aceasta fabulatie se bazeaza pe speculatiile (eventual citari si traduceri inexacte din autori consacrati) ale catorva istorici romani (Desunsianu, etc.) care probabil nu au iesit niciodata din Romania (exceptie, la Paris, cum se obisnuia de lumea buna), sa viziteze si sa verifice , aceste extrem de vaste tinuturi tracice (inclusiv in jurul Marii Negre) si sa faca sapaturi, si interpretari la fata locului, in timp ce marii arheologi ai lumii sunt fermi cand spun ca punctul nuclear al civilizatiei umane (inclusiv scrierea) sunt intre Tigru si Eufrat (eventual si Africa) si ca de aici au difuzat si in Europa, diversele neamuri(viitoare rase), cat si cultura initiala, care a ajuns , a fost filtrata in Grecia prin Creta, iar apoi in Europa, insa pe traseu a suferit modificari, pozitive sau negative.
  Iar acesti arheologi, antropologi si paleontologi de clasa maxima, nu au scris dupa ureche sau din legende, ci ei insusi au fost cei care au dislocat miliarde de metri cubi de pamant, descoperind milioane de artifacte care au dus la formarea unei idei destul de aproximative, despre trecutul speciei umane si a altor animale. Acesti arheologi nu au petrecut o saptamana sau doua, in acele locuri, o luna sau doua, un an sau doi, ci zeci si zeci de ani, practic, ca adulti, ei si-au trait viata in mijlocul acestor sapaturi arheologice, timp in care au notat totul metodic si apoi au scris cartile respective, majoritatea acestora fiind englezi:
  -James Mellaart, publica in 1964 "A neolitic city in Turkey" (editura T & H, Londra), dupa ce a locuit multi, multi ani in acele locuri.Tot el este credit pentru aprecierea ca la anul 6 mii i e n Capadocia ar fi avut o poulatie de aprox. 2 mii locuitori asa cum
  – J. Layard apreciaza ca "mandrul oras" Ninive, la anul 6 sute i e n numara aprox. 120 de mii de suflete, lucru plauzibil confirmat si de Biblie, in Iona 4:11( "Dar Ninive are mai mult de 120 mii de oameni, care…"), autor care a locuit ani in insulele Vanuatu si a produs magnum opus-ul sau, " Stone men of Malakula"
  -Alfred C. Haddon, care publica "History of Anthropology" la editura Watts, Londra
  -Stuart Piggott, care publica la editura T&H, Londra, studiul "The Dawn of Civilisation", dupa ce el insusi a studiat" pe viu" cultura indiana
  Tylor Edwards, publica la editura Macmillan, Londra, "Anthropology", el insusi participand la cercetari antropologice si arheologice, in Mexic.
  -Howard Carter, cel care a descoperit catacomba lui Tutankamon, efectiv lucrand in domeniu, in Egipt, de la 17 ani
  -marele Darwin, care a scris operele sale dupa ce "a cutreierat lumea" (si multe alte exemple)
  In concluzie (desi la un asemenea subiect nu se poate formula o concluzie finala) , cel mai elementar bun simt ne obliga(daca nu indeamna) sa tinem cont de pareri foarte profesionale, si nu sa ne lasam orbiti de un nationalism ieftin si gaunos, si pana la urma, fara nici un sens.
  Adica sa fim rationali si sa intelegem ca majoritatea popoarelor(exceptii cele arabe, in procent inalt) ne-am format prin multiple hibridari, petrecute dea lungul a mii de generatii, iar aceste evenimente au fost induse de colonizarile in valuri, datorate expansiunii agriculturii, a prelucrarii metalelor, a comertului cat si ridicarea de noi asezari umane, cetati si orase. Specific, pentru Romania, cu o asezare unica, la poarta dintre doua continente si culturi, romanii de azi suntem un amestec de daci, romani si diverse alte popoare, care au trecut in decursul miilor de ani, prin aceste tinuturi, insa regula este- si nu-i gasesc nici un defect- ca un popor sa se identifice prin limba si cultura, iar aceste doua majore elemente, ne apropie de continuatorii directi ai romanilor, de italieni.Pe de alta parte, descoperirile arheologice din Romania (perioada 2 mii i e n pana la anul o mie e n)sunt de o saracie indiscutabila****, cea ce-iarasi- impune ca nu puteam fi (ca daci) un popor prea dezvoltat cultural, in timp ce locurile arheologice italiene si cele din Asia Mica(si nu numai) dovedesc o bogatie culturala deosebita, deci o activitate umana efervescenta. Mai mult -si extrem de important- civilizatiile cu vechime au lasat in urma lor markere arheologice, dar si biologice, precum rase de caini si cai(indeobste) soiuri de pomi si alte plante, cea ce -iarasi- nu se regasesc la noi. Deci, sa nu ne mai imbatam cu apa rece si sa incercam sa ne transformam in buricul pamantului, mai ales ca si actuala stare sociala, dovedeste o lipsa culturala enorma, inclusiv- si mai ales- in randul "elitelor". Pare a fi probabil ca cei care au declansat aceasta stare sunt intentionati in a abate atentia publicului roman de la probleme majore, de existenta actuala, la fantasmagorii care nu pot fi rezolvate niciodata.
  Daca sunt cu ceva de acord in acest film, sunt de acord cu "asasinarea lui Eminescu" insa nu neaparat cu mercur, ci e vorba despre o asasinare sociala, de caracter, si nu cred ca datorita nationalismului sau ci-mai degraba- geloziilor si dorintei de razbunare, impotriva acelui tanar care se dovedise -doar prin el insusi- a fi un geniu
  Iar daca se poate formula o concluzie, aceasta este ca nu vom sti niciodata adevarul acelor timpuri, decat cu conditia ca civilizatii extraterestre sa ne fi monitorizat(inclusiv video) si -la un moment dat- sa ne furnizeze aceste informatii
  Totusi multumim pentru postarea acestui film, care este ilustrativ in a demonstra pana la ce grad inalt poate merge amatorismul si asteptam cu nerabdre al doilea film, care va demonstra indubitabil, continuitatea vechilor daci pe aceste meleaguri prin conexiunea insurmontabila dintre faptul ca noi insine ne numeam aplaudaci, si noile sapaturi care -in fiecare zi- scot la lumina zilei mii si mii de carnete p.c.r., dovada ca vechii daci erau chiar si membri ai partidului unic, desigur , regasit la zi ca guvern national
  * acest fond de cuvinte dacice (regasit si in limba albaneza) este extrem de sarac, abia 3 sute de cuvinte, iar muzicalitatea(sonoritatea) acestor cuvinte este net diferentiata de echivalentul in limba italiana (si latina vulgara ;ex. branza-formaggio; balaur-drago, dragone; barza-cicogna) pe cand imensa majoritate de cuvinte romanesti sunt extrem de apropiate de limba italiana
  ** ar fi necinstit sa categorisim "dupa mutra, dupa port", un individ ca sufera de napoleonism, insa vorbele (deci ideile) sale demonstreaza aceasta problema, in fond a fost si este plina lumea de cei cu aceasta suferinta, este macar bine ca nu este violent
  *** cercetarile au demonstrat fara putinta de tagada ca respectiva femeie purta -peste un ochi- un plasture de piele de bizon, iar la celalalt avea strabism, iar in ultimele 24 de ore premergatoare mortii, in spate a purtat un arc imens si o tolba cu sageti confectionate din lemn de soc.
  **** asta se numeste BS stintific, orice material poate fi citit radioactiv dapa ce revine la temperatura ambianta, pentru ca particulele radioactive sunt nu numai la suprafata dar si in structurile interne, in special cand e vorba de relatia carbon-masa vie
  **** intre anii 300-1000 e.n., practic, istoria Romaniei este o imensa pata neagra

 38. LEVI STRAUSS says:

  Marian Munteanu bate șaua să priceapă Soroș? „Ar trebui să se interzică existența societăților comerciale și a ONG-urilor acoperite pe teritoriul României”
  (…)
  _______________________—______________________
  Am senzatia ca MM are un consilier care face misto de el, ca daca “genialele” idei ii vin(si inca una dupa alta!) singure, inseamna ca el gandeste cu rinichii, auzi buget marit la SIE, in loc sa ceara intrarea acestui SIE ca department in SRI, care stie cel mai bine unde “e ” dusmanii si -ca atare- cum sa repartizeze fondurile…Si iar se inseala, din pacate dusmanii ” este” in interior, ba chiar si cei vizati de el(din exterior) sunt tot in interior, practic Romania musteste de agenti straini, de toate culorile…Asa si cu Soros si firmele sub acoperire,(cat si ONG-urile), MM nu poate vedea prea mult inainte, dar daca ar fi facuta lumea dupa el, numarul muritorilor de foame ar creste logaritmic… Nu asta este rezolvarea, dimpotriva este bine ca firme straine platesc cetateni romani, problema este ca parlamentarii(si conducerea tari) -pentru cativa arginti aruncati in scuipatoare de catre aceste firme- permit scoaterea masiva a profitului din tara, profit care ar trebui -in cel mai rau caz- reinvestit in Romania, insa ar trebui redistribuit(cea mai mare parte) prin salarizare inalta si bonusuri, angajatilor romani, care duc greul, care fac productie…Cat despre ONG-urile platite din exterior, la fel , foarte bine, trebuie sa manance si romanii -cu asa inclinatii- o paine, insa SRI-ul trebuie sa-i monitorizeze si la nevoie, pe cai legale si transparente, pusi la amenzi serioase, un alt mijloc de a adduce bani la buget…Ca au “influente”, or avea, insa daca economia romaneasca ar fi unde trebuie -SI POATE- sa fie, respectivele “influente” ar fi chiar mai “bune” decat predicile in pustie…Nu’-l aud pe acest MM spunand nimic concret de marii banditi ai tarii si de singura cale de a scoate Romania din dezastrul actual, cea ce este un semn rau, pentru cineva care vrea sa ajunga in sau spre varful ierarhiei…

 39. LEVIS STRAUSS says:

  Fost ministru despre proiectul de țară al președintelui Iohannis: Nu are obiect! În capitalism, proprietarul decide și românii nu sunt decât chiriași în țara lor.
  (…)
  ___________————-___________
  Nu retin performantele acestui fost ministru(cand a fost in functie) de acea nu-l menajez si il intreb de ce nu a spus asta atunci si ce a facut sa nu se ajunga la, sau inrautatirea situatiei…Totusi poate ca el nu a fost mafiot ca majoritatea, de acea gasesc ca are dreptul sa spuna acest lucru si chiar ma bucur pentru ca , confirma teoria si cererile formulate de mine.In primul rand trebuie reamintit ca romanii -istoric vorbind- nu prea au fost proprietari, in secolele trecute pamantul era detinut de boierime(si biserici), apoi mosierime si o scurta perioada(interbelica) masele populare au primit ceva pamnt, totusi , tot la un mod inechitabil.Apoi in communism, a venit proprietarul unic(statul) iar acum ( se pare “din bine in mai bine”!) proprietarii pamantului sunt strainii, care cred ca au stiut (dar si-au asumat riscul) ca fac o intreprindere hazardata, acest bun suprem poate fi oricand nationalizat si niciun tribunal international nu le va da castig de cauza, asa cum -recent- s-a petrecut in Argentina, faptul ca exploatarile si industria petroliera au fost nationalizate(de la “proprietarii” spanioli) si -desi au recurs ei la amenintari, etc.- situatia a ramas neschimbata(nationalizare) pentru ca aceasta reprezinta vointa poporului si nimeni nu o poate(si nici nu are dreptul, moral sau legal) infrunta.Mai mult, la noi, la eventuala nationalizare a pamantului, nu aducem niciun prejudiciu cumparatorilor straini ba chiar ii invitam sa exploateze pamantul si pentru o mie de ani, dar ca si SEFI de FERMA si MANAGERI, nicidecum ca si proprietari, Proprietarii trebuind sa fie toti romanii trecuti de 17-16 ani…Deci -simplu- ce trebuie facut:
  1-Nationalizarea pamantului si redistribuirea fizica sau virtuala(in special pt. oraseni) a cate un ha arabil/persoana de varsta amintita.Mentinerea in proprietatea statului a cateva procente bune de arabil si IN TOTALITATE a padurilor si apelor, care pot fi exploatate in toate formele, de stat, mixte si de firme particulare.
  2-Construirea -dea lungul arterelor de circulatie majore(mai précis drumuri asfaltate) a cateva sute de mii de microferme, de 2 ha/cuplu, cate 4-8-12, etc,. in ciorchine, ferme care au pe site si casa proprietarilor, o asa ferma urmand a fi evaluata(cu echipament, utilaje, etc si casa) la un minim de 250 mii euro, platibila si in 2 generatii, dar nu mai putin de 200 euro/luna, sau minim 15% din total venit.In “randul doi” vor fi marile ferme care for fi axate pe grau porumb si soia, plus cresterea animalelor
  3-Marile ferme (indifferent cine le conduce-un strain sau un inginer sau technician agronom roman) -si luam ca model ferma de o mie de ha- va trebui sa plateasca profit catre cei o mie de proprietari
  4- aceste ferme vor trebui sa aprovizioneze piata interna cu produsele lor, la parametrii fixati de stat , dar la pretul liber al pietii
  5- tot aceste ferme trebuie sa contribuie la crearea unui stoc de produse agricole, deasemeni dispus de catre stat, la preturi rezonabile
  6- abia dupa indeplinirea acestor obligatii, ferma respectiva va putea vinde excesul catre oricine si oriunde in lume, la pretul negociat si negociabil
  7-dupa aceasta se va trage linia finala(grand total) , dupa ce se va plati -din nou- partea de profit catre proprietari( acest ultim segment poate adduce cele mai inalte profituri), taxele catre stat, iar statul va produce un model mathematic de bonusuri pentru sefii de ferme( si angajati), in functie de productiile obtinute si eficienta totala.
  Se va proceda in acest fel? Cu acesti doi banditi la conducerea tarii, nu cred ca este posibil ei-amandoi – sunt antiromani, tocmai si pentru asta giohanala de Sibiu si-a trimis familia in Germania, pentru a depozita banii primiti de la agentiile care l-au recrutat si -apoi- sa foloseasca Germania sau Austria ca si cetate de scapare, acelasi lucru cu sarpele de Zalau, care a aratat dispret si ura fata de poporul roman, gasindu-si ca si sotie, o femeie straina.Mai mult, cei doi arata zi de zi ca sunt antiromani prin cea ce fac si -mai ales- prin cea ce NU FAC, dar ar trebui sa faca(legal, moral si prin atributiile specific ale serviciului si functiei).Cel mai elocvent exemplu este ca zi de zi sute de ha de padure sunt defrisate si sute de ha de arabil sunt instrainate…In schimb au un tupeu porcesc si toata ziua trancanesc despre reforme, binele poporului, patriotism. etc., etc.(desigur in scurtul timp dintre lungile si desele vacante).Sa mai intreb inca odata ce merita asemenea scursori ale umanitatii?
  PS Cea ce propun mai sus(si de ani buni) se poate integra in conceptul de “A Treia Cale” si nu este altceva decat sublimul capitalismului intins la max. pe orizontala si care va rezolva si una dintre problemele cronice ale oricarei societati: samajul.

 40. LEVIS STRAUSS says:

  Reacție virulentă la adresa lui Iohannis: Este parte a unui plan ocult împotriva poporului roman.
  (…)
  ___—-___Are si asta dreptate-ca si DGDG(don Goe de Gorj) , insa la fel, si el este unul dintre asasinii tarii, cea ce face el incearca sa scape el cu pielea netabacita, iar-in mare- nu este ceva nou cand sacalii si hienele se sfasie intre ei, cea ce este un bine, dar nu este si deajuns, pentru ca nu acesta este modul prin care vor disparea, ci numai cel legal, cand societatea va iesi in strada si va picheta ministerul Justitiei, Politia , SS, Armata etc., sa-si faca datoria si sa termine in bloc cu acesti banditi, care doar distrag atentia publicului de la marsaviil proprii, si -bineanteles- incercand sa-l gaseasca pe “celalalt” tap ispasitor.Nu stiu daca asta chiar se va intampla, pentru ca “Timpul este intotdeauna in defavoarea noastra”(The Matrix), si hardughia numita Romania scartaie rau de tot, s-ar putea sa ne trezim ca iar vom fi impartiti( de marile puteri) si inca pe motive pe care nu poti sa le combati: anume ca Romania a ajuns o tara NU neguvernabila ci cu guverne care nu guverneaza, datorita coruptiei fantastice si datorita unei complete lipse de solidaritate sociala, adica a hedonismului exacerbat la pathologic si a infatuarii individuale si de grup.

 41. LEVI STRAUSS says:

  Motto forestier:”
  Noi avem in veacul nostru acei taietori de brazi,/
  Care, prin topor si drujba, au devenit cumularzi…
  Dar nu singuri,ci cu “marii” si inaltii amploiati,/
  Toti facuti prin copy-paste,sfertodocti si plagiati…”
  Asa ca de ce nu m-as dedulci si eu la practica, chiar daca este autoplagiat(originalul pe activenews), si o fac fara frica, stiindu-se ca “romanul este frate cu… Codruta!”
  .

  Cumintei si dragalasi, poza de nunta, nu alta! Ciolosvekul poarta jujeu galben, iohanella, albastru, ma intreb cine poarta bikineii cu floricele rosii(precis -chiar daca violete, flori de Mimosa Pudica!)… Aparent, “cumintenia pamantului”(***), insa -sa nu uitam ” ca “broasca mare casca o gura cat o sura!”(si inca sura din aia saseasca!) Mai ales de cand l-a concediat pe ungurel-ungeurel, ca-cica- in loc de lebede albe, incepuse “sa manance pui”negri! (*** Intre Cumintenia si Mutenia Pamantului ar trebui introdus “Frumusenia” Pamantului, la alegere, vulpoiul iliescian, cainele basset sau yakul grohaitor, care i-a beautificat pe cei doi)

 42. LEVI STRAUSS says:

  Secretul celui mai bun elev al Clujului: „Contează, dar nu e cel mai relevant, cât lucrezi sau cât de mult încerci tu. Până la urmă, Dumnezeu ridică pe cine vrea și coboară pe cine vrea, nu ține așa de mult de tine”

  ….
  R.: Ce ai vrea să vezi peste 20 de ani în România și cum crezi că va arăta?

  S.N.: Îmi vine în minte un lucru ce caracterizează foarte bine România. Acesta este mesajul meu pentru România și ceea ce aș vrea eu să se schimbe: «Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga, va căuta Fața Mea și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, și-i voi tămădui țara» 2 Cronici 7:14.———________———-
  daca acest tanar este correct in aprecierile sale, inseamna ca, Clujul are zilele numarate, va colapsa cat de curand…Or, dupa intuitia mea( formata pe informatii vechi de care nu-mi mai amintesc) si logica si ratiunea actuala, bazata pe ce stiu de Cluj in ultimii ani, rezulta invers, si anume ca , Clujul este de fapt unul dintre cele mai bune orase din tara, cu o prosperitate mai inalta si o civilizatie la fel iar aceasta nicidecum bazata pe cazut de mana din cer, ci pe munca bine planuita si bine executata…Practic , gandurile acestui tanar indeamna la leneveala , anarhie si lasta totul in voia Domnului, asta ma duce cu gandul la 2 episoade istorice, cel de la 1844 -in USA- cand adevntistii de ziua a saptea au renuntat la orice activitate, si-au facut haine albe si -cam 2 saptamani- au tot asteptat a doua venire a lui Isus, pentru ca asa le spusesera si “demonstrasara” prorocii lor…Pe la 1912, Isus a”venit” din nou numai ca acum era asteptat de martorii lui iehova… Cel mai significant act de acest gen este insa cel de la 1209, de la Masacrul Albigenezilor, cand trimisul papei a dat ordin sa-i omoare pe toti apparent-ereticii, si “Dumnezeu va avea grija sa-i sorteze”.Probabil daca gasea cativa buni( precum in Sodoma si Gomora!!!) ii tinea la pieptul sau, care nu, insa, ii arunca in gol! Mai mult, el inoculeaza o erezie evidenta, incercand sa induca idea ca poporul roman ar fi poporul ales(“Poporul Meu”), poporul Ales este cel al lui Israel, iar realizarile acestora reflecta acest lucru fiind evident si faptul ca de la 1948(aprox.) Izraelul conduce lumea , prin bratul sau puternic, USA.Mai mult, in Romania catolicismul a revenit si a ajuns la peste 5 procente, in cativa ani va ajunge la acel numar de punct critic si apoi se va produce the land slide fenomen, adica trecerile la catolicism vor fi massive, cea ce in 30 de ani va face ca aceasta biserica sa aiba jumatate din populatia tarii***, ateistii vor creste si ei spre 10 procente celelalte secte si religii vor aduna inca-cel- putin 10, asa ca in 50 de ani, ortodoxia va mai avea cel mult 25 procente…Asa ca multe din aceste biserici construite pe banda rulanta, vor deveni unitati comerciale (restaurante, clocitorii, etc.), popii vor incasa banii(enoriasilor, care au construit si intretinut biserica) iar mujicii vor ramane -din nou- cu buzele umflate….Iar in acest timp biserica catolica ( nu degeaba inseamna universala) va comite marea revelatie, adica exact cea ce-i striga georgienii Papei(eretic), deci biserica catolica va recunoaste ca nu poate exista un dumnezeu universal, ci ca sunt alte milioane de planete vii(extraterestri) care-da!- pot fi dumnezeii nostri, adica pot avea capacitatea de “viata si moarte” asupra omenirii, chiar si asupra planetei(vezi articolul meu “Biserica Catolica si Extraterestrii”)(*** insa catolicismului ii va fi f. greu in Rusia sa castige teren, pentru ca -pana la urma- totul este despre economie si prosperitate, iar Rusia nu si-a vandut pamantul, are resurse uriase si cred ca se pregateste o revolutie economica fara precedent, cu icnluziuni pana la cel mai sarac individ)

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>